KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Fırat EDAŞ'tan 'Sayaçlarınıza müdahale etmeyin' uyarısı!

Kurum tarafından yerleştirilen sayaçların yerlerinin değiştirilmemesi uyarısında bulunan Fırat EDAŞ, aksi durumda uygulanacak cezai işlemlere dikkat çekti!

Fırat EDAŞ`tan ‘Sayaçlarınıza müdahale etmeyin` uyarısı!
20 HAZİRAN 2023 SALI 03:57
0
1248
0
AA aa

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), sayaç değişikliği, elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesimi vb. çalışmalarda can ve mal kayıplarının yaşanmaması ve vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için elektrik dağıtım şirketi çalışanları haricinde elektrik hatlarına müdahalede bulunmanın riskli olduğuna vurgu yaptı.

SAYAÇLARINIZI TAŞIYARAK CAN GÜVENLİĞİNİZİ TEHLİKEYİ ATMAYIN, PARA CEZASI İLE KARŞILAŞMAYIN

Elektrik dağıtım şebekesinin, ilgili bölgedeki abone sayısına göre tesis edilmesi sonucu kaçak elektrik kullanımının şebekedeki yükü artırarak elektrik kesintisi ve gerilim düşümü gibi olumsuzlukları meydana getirdiğini belirten Fırat EDAŞ, kaçak elektrik kullanımında can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirterek dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

Fırat EDAŞ, şirket tarafından adrese özel tesis edilerek abone numarası ile sisteme bağlanan sayaçların şirket bilgisi dışında sökülerek farklı bir adrese taşınması, ölçü sistemine, sayaca ya da yapı bina giriş noktasından sayaca kadar olan tesisata müdahale edilmesi sonucu cezai işlemler uygulandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Elazığ, Bingöl, Malatya, Tunceli il ve ilçelerinden gelen talep ve ihbarlar üzerine Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği'ne (EKAT) uygun olarak şirketin uzman ekipleri tarafından ağaç dallarının budandığına dikkat çekildi. Ağaç dallarının elektrik hatlarına temas etmesi durumunda meydana gelebilecek can ve mal güvenliği tehlikesi vurgulanırken, kar ve rüzgârda yaşanan arıza durumlarına karşı önlem amacıyla ve ekosistem dengesi göz önünde bulundurularak bilinçli budama işlemlerinin şirkette görev yapan uzman ekiplerce gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ağaç budama işlemleriyle can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin yanı sıra, elektrik arızası gibi meydana gelebilecek risklerin de asgari düzeye indirildiğinin altı çizildi.

ŞEBEKELERE BİLİNÇSİZCE MÜDAHALE ETMEYİN

Fırat EDAŞ, alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisinin sadece şirketin teknik ekiplerinde bulunduğuna dikkat çekti. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesimi, sayaç değişikliği vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu belirtti.

AĞAÇ BUDAMA İŞLEMİNDE ELEKTRİK HATLARINA DİKKAT

Elazığ, Bingöl, Malatya, Tunceli il ve ilçelerinden gelen talep ve ihbarlar üzerine Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği'ne (EKAT) uygun olarak şirketimizin uzman ekipleri tarafından ağaç dallarının budandığına dikkat çekildi.

Ağaç dallarının elektrik hatlarına temas etmesi durumunda meydana gelebilecek can ve mal güvenliği tehlikesi vurgulanırken kar ve rüzgârda yaşanan arıza durumlarına karşı önlem amacıyla ve ekosistem dengesi göz önünde bulundurularak bilinçli budama işlemlerinin uzman ekiplerce gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ağaç budama işlemleriyle can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin yanı sıra, elektrik arızası gibi meydana gelebilecek risklerin de asgari düzeye indirildiğinin altı çizildi. Fırat EDAŞ, özel mülk alanlarında bulunan ağaçların budanması sonucunda kısa devre sebebiyle arıza kaynaklı kesintilere yol açılmaması ve ağaçların elektrik tesislerinin veya elektrik şebekesindeki iletkenlerin üzerine devrilmemesi için önlem alınması gerektiğini belirtti.

Ağaç kesimi öncesinde planlı kesinti yapılabilmesi için mutlaka şirkete haber verilmesinin önem taşıdığını vurguladı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın