KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Ferhan şensoy'a soğuk duş

Ferhan Şensoy, Diyarbakır'da “Banka ve kredi kartları teröristtir. Bunlar PKK'dan da beterdir'' deyince ortalık karıştı

Ferhan şensoy`a soğuk duş
17 OCAK 2007 ÇARŞAMBA 20:14
0
1170
0
AA aa
DİYARBAKIR'da Yenişehir Belediyesi'nin organizasyonu ile tek kişilik ‘Fername' oyununu sahneye koyan Ferhan Şensoy, oyunda doğaçlama “Banka ve kredi kartları teröristtir. Bunlar PKK'dan da beterdir'' deyince, salonda bulunan 350 kişiden çoğu salonu terketti. Bir grup da ‘Yaşasın PKK' diye slogan atması üzerine Yenişehir Belediye Başkanı DTP'li Fırat Anlı'nın isteği üzerine Ferhan Şensoy, açıklama yapınca gerginlik yatıştı.
      Yenişehir Belediyesi'ne ait Tigris Süpermarket'in sponsorluğunda tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy, tek oyun oynamak için Diyarbakır'a geldi. Biletler 20 YTL'den satıldı. Ferhan Şensoy, tek kişilik ‘Fername' oyununu dün akşam Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu'nda sahneye koydu. Aralarında Yenişehir Belediye Başkanı DTP'li Fırat Anlı'nın da bulunduğu 350 kişinin izlediği oyunun 15'inci dakikasında Ferhan Şensoy, banka ve kredi kartlarıyla ilgili doğaçlama yaparken, “Kredi kartları teröristtir. Bunlar PKK'dan da beterdir'' dedi.
      Şensoy'un, PKK'ya terörist demesine tepki de gecikmedi. Salondakilerin çoğunluğu Ferhan Şensoy'un PKK'ya terörist demesini protesto için dışarı çıkarken, bir grup da ‘Yaşasın PKK' sloganı attı. Ferhan Şensoy da bu tepkiye karşın oyuna devam etti ve ilk perdeyi bitirdi.
     
     DTP'Lİ BAŞKAN “AÇIKLAMA YAP'' DEDİ
      Ferhan Şensoy, 15 dakikalık arada kuliste dinlenirken, yanına giden DTP'li Başkan Fırat Anlı, PKK ile ilgili sözleri nedeniyle izleyicilerin büyük tepki gösterdiğini, salondakilerin yatışması için sanatçının bir açıklama yapmasını istedi. Başkan Anlı, Yenişehir Belediyesi'ne bağlı Tigris Süpermarket oyuna sponsor olduğu için kendisinin de zor durumda kaldığını söyledi.
      Aranın bitiminden sonra sahneye çıkıp oyunu tamamlayan Ferhan Şensoy, ardından tepki gören sözleriyle ilgili açıklama yaptı. İlk kez böyle bir tepkiyle karşılaştığını ve çok şaşırdığını söyleyen Şensoy, “Diyarbakır, benim kalelerimden biri. Ben ne Kürtler'e ne Kürtlüğe karşıyım. Lütfen salonu terk etmeyenler benim kim olduğumu terk edenlere anlatsın. Benim söylemek istediğim bir şey var; Türkler'in ve Kürtler'in kardeşçe yaşamalarından yanayım. Bunun aksini düşünmem bana yakışmaz'' dedi.
      Sözlerinin yanlış anlaşıldığını anlatan Şensoy, silahla hiçbir sorunun çözümlenemeyeceğini, insanların artık ölmemesi, barış içinde yaşanması gerektiğini söyledi. Şensoy, elindeki kırmızı gülü izleyicilere atarken, “Bunu Kürt arkadaşlarımın tamamına hediye ediyorum'' diye konuştu.
      Ferhan Şensoy'un bu sözleri üzerine salonda bulunanlar sanatçıyı ayakta alkışlarken DTP'li Başkan Fırat Anlı da bu konuşmasından dolayı onu tebrik etti.
Özgür CEBE - (DHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın