KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Faydalı bireyler yetiştiriyoruz

Tekingür: “Dini ibadetlerin yanında çocuklara anne-babaya saygı ve davranış şekli, temizlik, ahlak ve çevre bilinci gibi konularda eğitim verilmekte ve İslami bilgilerin yanında topluma faydalı bir birey olarak ...

Faydalı bireyler yetiştiriyoruz
07 AĞUSTOS 2009 CUMA 12:06
0
1519
0
AA aa
Bingöl Müftülüğü il genelinde 630 kursta kesin olmamakla beraber yaklaşık 13 Bin öğrenciye eğitim veriyor.

İl Müftülüğü 22 Haziran–21 Ağustos 2009 tarihleri arasında açtığı Yaz Kuran kursları eğitim öğretime devam ediyor. Bingöl merkez ve bağlı köylerde 180 kuran kursları ve camilerde yaklaşık olarak 9 Bin öğrenci eğitim öğretim görürken ilçeler ve bağlı bulunan köylerde 450 kuran kursu ve camilerde yaklaşık 4 Bin öğrenci eğitim ve öğretim gördüğü kaydediliyor.

Konuyla ilgili görüşleri alınan Kuran Kursları Müdürü Sıddık Tekingür, kursların 21 Ağustos 2009 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, velilerden öğrencileri son güne kadar kurslara göndermelerini istedi ve bunun öğrencilerin eğitimi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Kuran Kurslarının sürekli İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri ve kendisince denetlendiğini sözlerine ekleyen Tekingür: “Denetimler bizim için önemli, hem eksikliklerin giderilmesi hem de rehberlik konusunda denetim yapılmaktadır. Milli Eğitimin yaptığı denetimleri önemsiyor, gördükleri eksiklikleri ivedi bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Kurslarımızda öğrencilerimiz seviyelerine göre kurlara ayrılmıştır. Kursa katılan bazı öğrenciler harfleri dahi tanımakta zorluk çekerken bazı öğrenciler ise Kuran-ı Kerim okuyabilme aşamasına geldikleri için kurlara ayırarak eğitim veriyoruz. Günde 3 saat ders gören öğrencilerimize 2 saat Kuran-ı Kerim dersi verilirken 1 saat Din Bilgisi dersi verilmektedir. Din Bilgisi dersleri de 3 kurda veriliyor, her kura hitap eden Din Bilgisi dersinin sonunda 4. bir kitabımızla eğlendirerek eğitmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Dini bilgilerin yanında faydalı bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz”

Kurslar açılmadan tüm görevlilerin teste tabi tutulduklarını ve öğrencilerin eğitimlerinin çok verimli olduğunu belirten Tekingür: “Ayrıca kurslarımız devam ederken yapılan denetimlerde rehberlik yapılmıştır. Kurslarımız sorunsuz bir şekilde devam ediyor, öğrencilerimizin çoğu namazı doğru bir şekilde kılabilecek ve dini ibadetlerini doğru yapabilecek seviyeye geldiler. Dini ibadetlerin yanında çocuklara anne-babaya saygı ve davranış şekli, temizlik, ahlak ve çevre bilinci gibi konularda eğitim verilmekte ve İslami bilgilerin yanında topluma faydalı bir birey olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Buradan velilere sesleniyorum, öğrencileri çok sıkmasınlar bizler ders verirken öğrencilerin tatilde olduklarını göz önünde bulunduruyoruz” şeklinde konuştu.

Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın