KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Fark olan yerlerde değişikliğe gidilecek

AK Parti'nin oylarının yüzde 78'leri bulduğu bazı illerde belediye başkanlarının şahsına verilen desteğin yüzde 40'ların bile altında olduğu görüldü. Bu sonuçlar parti kurmayları tarafından, 'Parti ile belediye başkanı oyları arasında büyük fark olan yerlerde ciddi sorun var demektir. Buralarda adayların değiştirilmesi gerekiyor' şeklinde yorumlandı.

Fark olan yerlerde değişikliğe gidilecek
14 EYLÜL 2012 CUMA 10:12
0
1941
0
AA aa

AK Parti yerel seçimlere giderken belde, ilçe ve illerde anket yaptırdı. Partiye desteğin başkanlardan daha yüksek çıktığı anket doğrultusunda yol haritası hazırlanacak. Ankete ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'a önümüzdeki günlerde bir rapor sunulacak. AK Parti'nin ay sonunda yapılacak büyük kongresinden sonra ise yerel seçime ilişkin çalışmalara da hız verilecek.

AK Parti'nin, yerel seçimlere yönelik adaylarını ve stratejisini belirlemek amacıyla belde, ilçe ve illerde 350 bin kişinin katılımı ile yaptırdığı dev anketten çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Türkiye genelinde ağırlıklı olarak AK Parti oyları, belediye başkanlarından yüksek çıktı.

AK Parti seçim operasyonuna ise yeni büyükşehir yapılacak 13 ilden başlayacak. Ankete ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'a önümüzdeki günlerde bir rapor sunulacak. Sonuçlar parti yetkili kurullarında da ele alınacak. AK Parti'nin ay sonunda yapılacak büyük kongresinden sonra ise yerel seçime ilişkin çalışmalara da hız verilecek.

ÖNCELİK BÜYÜKŞEHİRLERDE

AK Parti'nin yaptırdığı ankette, AK Parti'nin oyu ile belediye başkanlarına verilen destek ayrı ayrı soruldu. Büyükşehirler dahil Türkiye genelindeki belediyelerin tümünde AK Parti'nin oyunun belediye başkanlarının üstünde olduğu görüldü. AK Parti'nin oylarının yüzde 78'leri bulduğu bazı illerde belediye başkanlarına verilen desteğin yüzde 40'ların bile altında olduğu görüldü. Bu sonuçlar parti kurmayları tarafından, "Parti ile belediye başkanı oyları arasında büyük fark olan yerlerde ciddi sorun var demektir. Buralarda adayların değiştirilmesi gerekiyor" yorumu yaptı. AK Parti, seçime yönelik operasyonlarına öncelikli olarak, büyükşehir belediye yasası kapsamında büyükşehir statüsü kazanacak Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin'den başlayacak. Belediye başkanı AK Parti'den olan illerde, mevcutlarla mı yoksa yeni adaylarla mı devam edileceğine karar verilip, yeni stratejiler belirlenecek. Muhalefete ait belediyelerin kazanılması için kimlerin aday gösterileceği, ne tür bir politika uygulanacağına karar verilecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın