KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Fakülteler ne oldu?

Butaku: Fen Edebiyat ve Veteriner Fakültesi'ni YÖK onayladı mı?

Fakülteler ne oldu?
03 EKİM 2006 SALI 10:57
0
1875
0
AA aa
Muhtarlar Derneği Başkanı Abdul-lah Butaku, Kurulması kararlaştırılan fakültelerin akıbetini "Fen Edebiyat ve Veteriner Fakülteleri ne oldu'' diye sordu.
Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde Bingöl'e Fen Edebiyat ve Veteriner Fakültesi'nin kurulmasının planlandığını hatırlatan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, yaptığı açıklamada Bingöl'e fakülte kurulmasının uygun görülmediğini ileri sürdü. Mart 2006'da, Vali Vehbi Avuç, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Abdülbaki Türkoğlu ve Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in de aralarında bulunduğu bir heyetin, FÜ Rektörü Prof. Dr. Muz'u makamında ziyaret ederek fakülte talebinde bulunduğunu da hatırlatan Butaku, aradan 6 ay geçmesine rağmen fakültelerin kurulması yönünde olumlu veya olumsuz bir haber alınamadığını ifade etti.
"Yapılan açıklamalara göre Bingöl heyetinin talebi FÜ Rektörlüğü'nce Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bildirilmişti" diyen Butaku, "Yapılması gereken hizmetlerin politika malzemesi yapılmamalıdır. Fakülte Bingöl'ün hakkı mutlaka açılmalıdır. Ancak Bingöl'e 2 tane fakülte kurulacak dendi. Aradan 6 ay geçti hala fakültelerden ses yok. Fakültelerimiz ne oldu. Fırat Üniversitesi YÖK'e bildirdi mi? YÖK, ne cevap verdi. Bunların açıklanmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Halkın birinci öncelikli temsilcisinin muhtarlar olduğunu kaydeden Butaku, "Halk adına soruyoruz: Fakültelerimizin akıbeti ne oldu. Açılacak mı açılmayacak mı?'' diye sordu.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın