KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ağustos 2025 Cuma
°C

'Fahiş kira artışları ne insani ne de İslamidir'

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, halkın, fahiş kira artışlarından dolayı mağduriyetler yaşadığını belirterek, 'Piyasada kiralık ev var ama fiyatlar yüksek ve hiç ummadığımız rakamlara ulaştı. Fahiş kira artışları ne insani nede İslamidir' dedi.

14 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA 21:02
3
1823
6
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, beraberindeki heyetle, halkın, fahiş kira artışlarından dolayı mağduriyetlerin yaşanması nedeniyle harekete geçerek, konunun çözümü ve vicdani duyarlılığın oluşması için sektör temsilcileri ve kurumsal bazlı ziyaretlerde bulundular.

“Mağduriyetler yaşayanların hakları aranmalı”

Alpaya'nın emlak sektörüyle yaptığı görüşmede görüşlerini dile getiren sektör temsilcileri, fahiş kira artışına gidenlere yönelik caydırıcı önlemlerin gelmesini olumlu karşıladıklarını ifade ettiler.

Emlak sektörüyle görüşen Alpaya, daha sonra Bingöl İl Ticaret Müdürü Vahap Tanık'ı ziyaret etti. Görüşmede, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın resmi anlamda haklarını arayacak ve iletecek kurumların başında İl Ticaret Müdürlüğü geldiğini ifade ederek, fahiş kira ve benzeri konularda mağduriyetler yaşayanların haklarını araması gerektiğini belirttiler.

“Kiracılar artık ev bulmada zorlanıyor”

İl Ticaret Müdürlüğü ve Emlak sektörüyle fikir alışverişinin ardından açıklamalarda bulunan Alpaya, “Hükümetin fahiş kira artışlarına yönelik adım atmasını olumlu buluyoruz. Kira artışlarının nedenlerinden birinin ise 11 ilde yaşanan depremin de etkisi var. Çünkü yaşanan depremden dolayı konut ihtiyacı çoğaldı ve yeni konut sayısının artırılması lazım. Piyasada kiralık ev var ama fiyatlar yüksek ve hiç ummadığımız rakamlara ulaştı. Ev kiraları ilimizde 3 ila 5 bin liraya kadar yükselmiş durumda. Durum böyle olunca herkes ev kiralayamıyor. Kiracılarda artık ev bulmada zorlanıyor. Yüksek kiralara herkes ev tutamıyor. Halkımızdan özelikle ev sahiplerinden kiracılara uygun bir şekilde evlerini kiraya vermelerini bekliyoruz. “Zorda olan bir kardeşimizin ihtiyacını karşılarsak. Allah'ta sıkıntılarımızı kolaylaştırır” buyuruyor Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam. Dolayısıyla toplumsal birçok konuda olduğu gibi kira konusunda da anlayışlı ve vicdani hareket etmemiz gerekir. Fahiş kira artırılması ne vicdani nede İslami'dir. Çünkü fakir fukaraların çoğu kiracı ve işleri çok zorlaşmış durumda. Şu an kira artış bedeli olan yüzde 25 bile bize göre çok yüksek. Çünkü eski senelerde bu oran yüzde 10 ile 15 aralığındaydı. Kira artışlarını önlemek başta hükümete, sonrada ilimizde bulunan yetkililere düşer. Bir bütün olarak toplumun her bir ferdi toplumsal konularda duyarlı olmalı iyilikte birbirimize örnek olmalıyız.”

“Acil önlemler konusunda çözümler üretilmesi lazım”

Son olarak Alpaya, “Devletin özellikle alt gelirli vatandaşlarımıza yönelik toplu konut sayısını artırması ve bununla beraber yerelde kentsel dönüşümün önünün açılması gerekir ki müteahhitler girişimlerde bulunsun. Bu da yasal olarak şartların uygunlaştırılmasıyla olur. Böyle olunca konut sayıları artacaktır. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de emlak kiralama sıkıntısının çok yaygın hale geldi. Bu anlamda acil önlemler konusunda çözümler üretilmesi lazım”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102456)
15 Haziran 2023 Perşembe 17:49
Neden her şeye zam oluyor da kımseden ses cıkmıyor sadece kıralar gündemde pıyasaya bır bakarmısınız kurumlaradakı ısraflara beledıyedekı ıhalelere yaz boz tahtasına cevırdıler beledıyeyı nıye kımse bunları dıle getırmıyor beyler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102452)
15 Haziran 2023 Perşembe 15:09
herkes isine baksin avrupadan 10 daire almis gelip 40 euroya kiraya mi versin rayic min 100 euro olmali, o kadar para vermis almis
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102447)
14 Haziran 2023 Çarşamba 23:51
Temel yaşam gıda ihtiyaç zamlarını yapanlar islamimi hoca efendi maaşlar çok az herşeye çok pahalı bunuda iktidara sorsanız keşke
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102445)
14 Haziran 2023 Çarşamba 23:16
Özellikle hacı hocaların mülkleri var ve kiraları uçuyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102442)
14 Haziran 2023 Çarşamba 22:02
İnsanları domuz bağıyla katletmek de hiç insanı değildir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102441)
14 Haziran 2023 Çarşamba 21:16
Ziyaret çay içmekten ibaret olmuş. Piyasada ki denetimleri tam yaptilar ev kiraları geri kaldı
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
07.08.2025
20:45
Taşcıer:
Taşcıer: 'Saliha Ozan'ın Çocuklarının Bakım ve Eğitim Sorumluluğunu TBMM Üstlenmeli'
Gamze Taşcıer'den öldürülen TBMM personeline ilişkin açıklama: 'Saliha Ozan'ın çocuklarının bakım ve eğitim sorumluluğunu TBMM üstlenmeli'
07.08.2025
20:39
Tek derdi çocuklarıydı ama ömrü yetmedi!
Tek derdi çocuklarıydı ama ömrü yetmedi!
Arkadaşlarının anlatımına göre biri üniversite, biri lise mezunu iki oğlu olan Saliha Ozan, çok yakın arkadaşlarına, üç yıldır boşanma mücadelesi verdiğini anlatıyordu. 'Tek düşündüğü çocuklarıydı, oğlunun yurt işi için epey uğraştı, eşiyle sorunluydu ama bunu sadece en yakınlarına anlatırdı'
07.08.2025
20:04
CHP Bingöl Kadın Kolları, Saliha Ozan cinayetinde Hükümete yüklendi
CHP Bingöl Kadın Kolları, Saliha Ozan cinayetinde Hükümete yüklendi
CHP Bingöl Kadın Kolları Gülten Baylaz tarafından yapılan açıklamada; Kadın cinayetleri politiktir! Kadın cinayetleri siyasi tercihlerin, suskunluğun, cezasızlığın ürünüdür! Ve diyoruz ki: Kadınları koruyamayanlar, bu halkın vicdanında da, sandığında da hesap verecek! O koltuklardan inecek, o saraylardan çıkacaklar!'
07.08.2025
19:32
Damlama sulama sistemli esrar tarlasına jandarma baskını
Damlama sulama sistemli esrar tarlasına jandarma baskını
Bingöl'de 5 farklı noktada gerçekleştirilen Jandarma baskınlarında toplam 23 bin 213 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği bildirildi.
07.08.2025
19:19
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın