KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Eylemlerimiz devam edecek

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkan ve üyeleri, gözaltı olaylarını protesto ederek, arkadaşlarının bırakılmaması halinde eylemlerine ara vermeden devam edeceklerini açıkladı.

Eylemlerimiz devam edecek
03 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 10:01
0
1592
0
AA aa
28 Mayıs'ta Eğitim-Sen ve KESK üyelerine yönelik gerçekleştirilen gözaltı olaylarını protesto etmek amacıyla, KESK Bingöl Şubeler Platformu Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Tuncay Şaşar ve üyeler, Dörtyol Saat Kulesi  önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.
Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Tuncay Şaşar tarafından okunan basın açıklamasında, 28 Mayıs 2009 tarihinde konfederasyon yönetici ve üyelerine yönelik başlatılan gözaltı operasyonu sonucunda 34 kişinin gözaltına alındığını dikkat çekilerek, KESK'in ortaya koyduğu eylemler sonucu gözaltına alınan 34 kişiden 20'sinin serbest bırakıldığı belirtildi.
Şaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu operasyon birçok açıdan hukuksuzluk örneği teşkil etmiş olup,  Konfederasyonumuzun fiili ve meşru mücadele çizgisinde yakaladığı ivmenin önünü kesme ve kamuoyu nezdinde saygınlığına zarar vermeyi amaçlamaktadır. KESK, kökleri yüz yıllık mücadele birikimine dayanan, sadece eğitim emekçilerinin ekonomik demokratik hakları için değil, aynı zamanda Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesinde de ön saflarda yer almış bir sendika olarak bilinmektedir. KESK, ülkemizde yaşanan her türlü olumsuz gelişme ve girişimin karşısında ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeden dik durmayı başarmıştır. Eğitim Sen'in ve KESK'in yıllardır sürdürdüğü kararlı duruşu, dönem dönem çeşitli tehdit ve baskılarla karşı karşıya kalmalarına neden olmuştur. Bugün yaşanan gözaltılar geçmişte yaşanan baskı ve yıldırma girişimlerinden farklı değildir. Yaşanan gözaltılar Türkiye'nin hala demokratik bir ülke olmadığının en somut göstergesidir.AKP hükümeti ve çatışmalı ortamdan beslenen kesimler çalışma yaşamındaki anti demokratik uygulamalara, örgütlenme, TİS ve grev önündeki engellere ve militarist politikalara karşı yükselttiğimiz mücadelenin önünü kesmek, sindirmek ve toplum nezdinde konfederasyonumuzu tartışmalı hale getirmek istemektedir. Bu uygulamaların mücadele azmimizi kırmak bir yana, aksine mücadelemizin anti demokratik güç ve odakları ürküttüğünün bilinciyle, fiili ve meşru mücadelemizi yükselteceğinden kimse kuşku duymamalıdır. Bu arkadaşlarımız gözaltına alındıktan itibaren KESK'in ortaya koyduğu eylemler sonucu 34 arkadaşımızdan 20 si serbest bırakılmış olup 14'ü tutuklanmışlardır. Tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya ve örgütümüze yönelik baskılar durduruluncaya kadar özgün eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.”

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın