KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Eylem hazırlığındaki 3 pkk'lı yakalandı

Solhan İlçesi’nde bombalı/silahlı eylem hazırlığındaki 3 PKK’lı yakalandı. Tahkikatları Bingöl Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan şahıslar, adli makamlara sevk edilecek.

Eylem hazırlığındaki 3 pkk`lı yakalandı
28 TEMMUZ 2016 PERŞEMBE 10:54
0
5560
0
AA aa

15 Temmuz darbe teşebbüsüne odaklanan Türkiye, bir yandan FETÖ'yle mücadelesini sürdürürken, diğer yandan eylemlerini arttırmaya başlayan terör örgütü PKK'yla mücadeleye devam ediyor.

Bu kapsamda Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde silahlı/bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 1 terörist ile ona yardım ve yataklık yaptığı belirlenen iki kişi yakalandı. Emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolü için Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülen şahıslar, akabinde Adliye'ye götürülerek Hakim karşısına çıkarılacaklar.

Konuyla ilgili Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiler yer aldı; “Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında; Terör örgütü PKK/KCK'nın, İlimiz Solhan ilçesinde silahlı/bombalı eylem hazırlığı yaptığı bilgisi alınmıştır. Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan titiz ve yoğun çalışma sonucunda, keşif ve eylem planı yapan terör örgütü mensubu B.K (23) tespit edilerek 25.07.2016 günü operasyon düzenlenmiş, kendisine yardım yataklık, milislik yapan N.K (43) ve Y.K. (29) ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şüpheli şahısların tahkikatları Bingöl Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan örgüt mensupları, adli makamlara sevk edileceklerdir. Kamu düzeninin sağlanması, vatandaşımızın huzur, güvenini sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve tavizsiz devam edecektir.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın