KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Esnaf sayısında korkutan düşüş!

Bingöl’deki esnaf sayısındaki düşüşe dikkat çeken ESOB Başkanı Bayram, 14 bin olan esnaf sayısının 2 bine indiğini söyledi. Bayram, kentteki başlıca sorunlara dikkat çekerek, yerel yönetime sitem etti.

Esnaf sayısında korkutan düşüş!
27 HAZİRAN 2014 CUMA 07:39
0
1673
3
AA aa

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, esnafların yaşadığı sorunları değerlendirdi. Bingöl'de her binanın altında bir AVM açıldığı için küçük esnafın zarar ettiğini ifade eden Bayram: “İki yıl önce Bingöl genelinde 14 bin sicilli esnaf bulunuyordu. Şimdi ise, 3 Bin 998 sicilli esnaf bulunuyor. Bu esnafların Bin 680 ise nakliyatçılık yapan şoförlerdir. Yani şimdi Bingöl genelinde resmi olarak 2 bin 318 esnaf bulunuyor. Bingöl büyümesine rağmen esnaflarda bu kadar azalma varsa demek ki burada çok ciddi sıkıntılar var. Yaşanan bu sıkıntıların sorumlusu belediye ve belediye meclis üyeleridir. Belediyenin derhal bu sorunları çözmesi lazım” dedi.

YEREL YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmalarını protesto eden mahalleliye destek veren Bayram, kentte yaşanan sorunları değerlendirdi. Bayram: “Yeni seçilen belediye başkanı da herhangi bir çalışma yapmıyor. Bingöl trafik sorunu, Su sorunu, çevre kirliliği sorunu ve ulaşım sorunu almış başını gidiyor. Bingöl'ün birçok yerinde daha trafik işaretleri bile yok. Yıllardır bu sorunları çözmek için alternatif çözümleri söylüyoruz. Ama hiçbir yetkili bu sorunların çözümü için herhangi bir çalışma yapmıyor. Yapılan çalışmalara baktığımızda var olan bütün çalışmalar eksiklikler var. Belediyenin yapmış olduğu iş baştan sona kadar yanlış mesela 8 katlık izin çıkartmış ama 8'inci katta yangın çıktığında yangını söndürecek kimse yok. Geçenlerde bir yerde bir yerde yangın çıkmış itfaiyenin hortumu yetmediği için yangına müdahale edilememiş. Böyle bir şey olamaz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi hizmet yapmamakla suçlayan Bayram: “Belediye başkanına baktığımızda hiçbir hizmet yapmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için köylere gidip çalışma yapıyor. Belediye başkanının görevi halka hizmet etmektir. Seçim çalışması yürütmek değildir. Bingöl'ün mahallelerine gittiğinizde her yer toz toprak ve çöplüktür. Böyle bir şehir olamaz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Rasim Yıldırım (@Misafir_17505)
27 Haziran 2014 Cuma 20:47
Kamil bey bingölü bırakın son yıllarda esnaf sayısında milyonları aşan bir düşüş oldu bunlar resmi rakamlar ulusal basını biraz takip edin bingölde ki bu düşüş size fazla gelmeyecek.
selim sert (@Misafir_17501)
27 Haziran 2014 Cuma 11:32
ali bey bingölde herkes korkudan susarken konuşabilecek iradeyi gösteren tek isim bu yüzden severim kendisini ama bu belediye meclis üyeleri yeni seçildi biraz işe alışsınlar pişsinler sonra karar verelim çalışıp çalışmadıklarına
kamil yalın (@Misafir_17500)
27 Haziran 2014 Cuma 11:02
sayın bayram doğru söylediğiniz şeyler var ama yanlış söylediklerin doğrularda inandırıcı gelmiyor iki yıl içinde esnaf sayısı 14 binden 4 bine düştüğünü söylüyorsun 10 bin esnafın Bingöl için söylemesi kolay ama bu esnaflardan en az 10 tanesinin' de ismini versen biraz inandırıcı olur, ben inanamadım.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın