KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Eskiler göz kamaştırdı

Bingöl’de tarım arazilerinde kullanılan eski aletler, Feshane’de görücüye çıktı. Meşenî, Öküz Arabası, Karasaban, Çungil, Palun, Semer gibi kültürel değerlerimiz, ilgi odağı olurken, süs eşyası olarak üretilen minyatürler ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıldı.

Eskiler göz kamaştırdı
15 KASIM 2014 CUMARTESİ 07:19
0
2369
0
AA aa

Bingöl'ün tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen İstanbul Feshane'de düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri' coşkusuyla devam ediyor.

16 Kasım 2014 Pazar gününe kadar sürecek olan tanıtım günlerinde stant kuran Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği, (BİN-DER) Bingöl'ün eski ev ve zirai tarım ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

FKA'nın Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında ‘Bingöl Kültürünü Tanıyor, Tanıtıyoruz' projesi çerçevesinde eski tarımsal aletleri sergileyen BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, 14 çeşit aletin minyatürünü yaparak, ziyaretçilere ücretsiz dağıttıklarını söyledi.

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ'NE DEVREDİLECEK

Proje kapsamında, maddi kültüre ait tarım, hayvancılık, günlük yaşam, ev eşyası, giyim gibi objelerden bir tane ana malzemenin temin edildiğini ifade eden Karasu, temin edilen her objenin minyatürünün üretildiğini ve tanıtım günlerinde ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi.

Feshane'de sergilenen “Meşenī, Öküz Arabası, Karasaban, Nire, Perxil, Tawık, Çungil, Palun, Semer, Digueş, Hirgueş, Kuıt, Wuye darin, Dırmıx, Kueni, Girtı, Çeher, Elba darin, Embar zexuri, Muexıl, Kulaw şuonu, Plas wiyın, Hali, Cacim, Kilim, Çarık vs.” ev ve zirai eşyaların, proje ortağı olan Kültür ve Turizm Bingöl İl Müdürlüğü'ne verileceğini ifade eden Karasu, eşyaların Kent Müzesi kurulması halinde sergileneceğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın