KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Eskiden darbe, şimdi demokrasi var

“Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz” konulu konferansa katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: “Eskiden paket paket darbe vardı, şimdi paket paket de olsa demokrasi var' dedi.

Eskiden darbe, şimdi demokrasi var
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 20:56
0
2209
6
AA aa

Bingöl'de Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Özlem Düğün ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz” konulu konferansa Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Gündoğdu, Andımızın mecburi okutulmasına son verildiğini kaydederek: “Bazı siyasi parti ve sendikalar sanki andımız İstiklal Marşı imiş gibi yaygara yapıyorlar. Andımız kaldırılmadı günahsız olduğu yüzde yüz olan çocuklara zorla okutulma uygulaması sona erdi. Türküm, doğruyum, çalışkanım demekle doğru, çalışkan olunsaydı Silivri cezaevi Türk'ten geçilmiyor olmazdı. Bundan sonra da andımız okunmalıdır diyorum kim okumalıdır bazı yetişkinler bir siyasi partinin genel başkanı okudu mu vallahi okuyamadı. Türk Eğitim-Sen'in yöneticileri okudu okuyamadı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Başkanı okudu okuyamadı. O zaman buradan çağrıda bulunuyorum; partinize, sendikanıza, derneğinize girerken andımızı okuyun, çıkarken 10.yıl marşını okuyun” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Öğrenci evleri konusuna da değinen Gündoğdu: “Bugün gençlikle ilgili iki tane tartışma var. Birisi gençliğin kaldığı evler, Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum bu konuyu bu kadar önemli bir şekilde gündeme getirdiği için. Sayın Kılıçdaroğlu'na ilk kez teşekkür ediyorum. Bir celbe olaraktan nikâhsız evde olmayan kız ve erkeklerin aynı evde kalmasına razı olmayız dediği için ancak tartışılma biçimi yanlış. Bu eğitim sistemi eriyen eğitim sistemi olduğu sürece üniversiteye gelinceye kadar bu çocuğun önüne koyduğumuz tek değer, yavrum ne kadar netin olursa o kadar değerlisin. Üniversiteye gelince hangi değeri isteyeceksiniz. Yurtlar mükemmel yapılmış ama yeterli değil yurtların ruhu işlenmemiş müfredatı yok. Maddi teknolojik gelişmeler çok güzel, ama ruhun insafıyla ilgili yeterli adımlar atılabilmiş değil” dedi.

DEVLET SORUNLARI ÇÖZERSE DERSHANELERE DOĞAL OLARAK İHTİYAÇ AZALACAKTIR”

Dershanelerin kapatılmasına yönelik başlayan tartışmaların yanlış olduğunu ifade eden Gündoğdu, yüzde 58 evet ile paydaş olanların bu yüzde 58'e zarar verme hakkının olmadığını belirtti.

Devletin eğitim sistemini sınavlara amaç olmasından çıkarıp, hayata hazırlık olarak öne çıkarması gerektiğini ifade eden Gündoğdu: “120 bin öğretmen açığı var. 39 bin ücretli vekil yerine istihdam edilmiş. Öğretmenin ücretlisi vekili olmaz. Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere öğretmenlerin bölgeler arasındaki dağılımındaki adaletsizlik eğitimde fırsat eşitliğinin hayata geçmesine engel. Eğer devlet bu sorunları çözerse dershanelere doğal olarak ihtiyaç azalacaktır. İşte SBS ile ilgili bir adım atıldı dershanelere 280 bin öğrenci gitmemeye başladı” dedi.

“DERSHANELER SEBEP DEĞİL, SONUÇ”

Dershanelerin sebep değil, sonuç olduğunu söyleyen Gündoğdu: “Dershane asli ürün değil, yan üründür. Dershane devletin yapması gerekip de yapmadıklarından doğan ama kayıt dışı hayata yolculukta diploma vermeyen umuda yolculukta yan unsurlardır. Taraflar Eğitim Bir-Sen olarak biz, hükümet, dershaneler ve Milli Eğitim Bakanlığı bir araya gelip bir taraftan eğitimin bu eksikliklerini gidermek, diğer taraftan dershanelerin dönüşümü için bunu en az dört yıllık bir sürece yayarak, eğitim odaklı pedolojik yaklaşımla konuya bakmaktır. Onun için diyorum ki, dershaneler kapatılmamalı, kapanmalıdır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
erdemli insan (@Misafir_17045)
22 Kasım 2013 Cuma 01:38
memurları iki günde satan adam demokrasi nutuğu atıyor.175 tl net 125 tl ye iniyor. en kötü ihtimalle verilecek yüzde 4+4 bile bu meblağdan çok iyi olacaktı ki bu para ayrıca ek ödemelere, eş yardımına ve çocuk yardımına da yansıyacaktı. azam kasam ve benzerleri siz ilk önce biraz onurlu davranın. sırf görevde yükselmek ve menfaat için memursenli olduğunuzu kabul edin.dünyada kabul görmeyen bir sendikasınız, sendika olmanın hangi kriterini yerine getiriyorsunuz?
Bilen Gelir (@Misafir_17031)
21 Kasım 2013 Perşembe 18:34
Ağzınıza dolamışsınız KESK şöyle Kamu Sen şöyleymiş emin olun bahsettiğiniz iki konfedarasyonda duruşu ve emeğine sahip çıkma noktasında sizden çok ...noktadalar. Bu eleştriğileri kabul edin.Sadece sayı bazı şeyleri kapatmaya yetmiyor. Bu bahsettiğiniz de muhataplık olayı değil, ahbap çavuş ilişkisidir. Saağlam taban demişsiniz bence Memur Sen bu tabanı bulmaya çalışsın. Çünkü en ufak bir rüzgarda üç beş kişiden fazla orda olmazsınız. Baştada Peşin ...AHMET EFENDİ.
erdemli insana ses (@Misafir_17003)
21 Kasım 2013 Perşembe 09:11
Bir ilin temsilcisi olan VALİ, 5.000(BEŞBİN) üyesi olan bir sendika başkanının katıldığı toplantıya katılarak o 5.000 çalışanına sizlere önem veriyorum, mesajı vermektedir... KESK ve KAMU-SEN'in de yeterli üyesi olsa vali onların da toplantılarına katılırdı... Halkta TABAN bulan herkese DEVLET yetkilileri saygı gösterir... İzmir'de TÜRK ırkçısı BİNGÖL'de KÜRT ırkçısı olan KESK önce kendisine sağlam TABAN bulsun.
Emre Emre (@Misafir_17002)
21 Kasım 2013 Perşembe 08:57
Bakınız kimler ilimize teşrif etmiş.. 1 ay srmesi gereken pazarlıkların daha ilk günlerinde hükümetin teklifi memuru aşağılamak anlamına gelmektedir diyen adam 3 gün sonra aynı şartlara daha 3 haftalık süre varken yangından mal kaçırırcasına imza attı.. şimdi de demokrasiden bahsediyor.. yazık tek kelimeyle...
AZAM KASAM (@Misafir_17000)
21 Kasım 2013 Perşembe 08:47
erdemli denen insan allah bile hangi kıytırık köşede kalmış bi sendikanın temsilcisisin ..ben konuşuyorum sen dinle;bir sendika dediğin bir kere Eğitim Birsen yani eşitir Memur-sen Yani eşitir Türkiyenin en büyük Sendikası Önünde eğileceksin elbete gerekirse ayağına gideceksin bak sonunda ne yazıyor, Sen evet sende hadini bileceksin ,,, ve yine keşke sende gelseydin ))))
erdemli insan (@Misafir_16995)
20 Kasım 2013 Çarşamba 23:42
bir sendikanın toplantısına vali, emniyet müdürü neden katılır anlamış değilim ( gerçi çok iyi anlıyorum da neyse). peki kesk başkanı veya kamusen başkanı gelmiş olsaydı bu vali ve emniyet müdürü olan memur arkadaşlar katılırlar mıydı? ahh bu yandaşlık ahh
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın