KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Eski konağın yeri park olacak

Genç Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri arasındaki görüşme sonucunda, eski hükümet konağı park alanına dönüştürülecek.

Eski konağın yeri park olacak
20 MART 2018 SALI 21:49
7
3652
1
AA aa

Halkın yoğun bir şekilde talep ettiği ve ilçe basını aracılığı ile de sürekli gündeme getirdiği ‘eski hükümet konağı alanı park olsun, sağlık ocağına ise eski tekel alanı tahsis edilsin' talebi vatandaşın isteği doğrultusunda adımlar atıldı.

1946 yılında yapılan ve o tarihten 2016 yılına kadar hükümet binası olarak kullanılan tarihi bina, halka hizmet noktasında yeterli olmaması ve Deprem Yönetmeliğine de uygun bulunmaması nedeniyle 2016 yılında eski Sağlık Ocağı yerinde 7 bin metre karelik alan üzerinde modern bir Hükümet Konağı yapılarak, eski tarihi bina konağın yerini de, İl Sağlık Müdürlüğü'ne yeni sağlık merkezinin yapımı için devredildi.

Mevcut alanın dokusu itibari ile de yeşil alan için çok uygun bir alan olduğunu söyleyen ilçe halkı ise, eski hükümet konağı alanının yeşil alan olarak ilçeye kazandırılması için yetkililerden somut adım bekliyordu. Sürekli tartışma konusu olan alan için Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, 2017 yılı başında İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile park amaçlı kullanılmak üzere tahsisi çalışılan 6 bin metrekarelik eski hükümet konağı alanı ile belediye bünyesindeki eski tekel alanının takası konusunda görüştü. Görüşmeler sonucunda anlaşmaya varan taraflar, her iki yerin bir an önce kullanıma açılması için işlemlerin hızlandırılması konusunda görüş birliğine vararak, çalışmalara start verildi.

 “Parka başlamak için sağlık ocaklarının da projesi hazır olması lazım”

Geçtiğimiz hafta Genç'te yapılan ‘Yerel Buluşmalar İstişare' toplantısında konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Söz konusu alanlar için tapu sorunu çözüldüğü, eski konak alanına kazma vurmak için de sağlık ocaklarının projesinin onaylanması gerektiğini söyleyen Başkan Topraktan; “Eski Hükümet Konağı alanı ilgili sıkıntılar çıktığı için bu yıl park yapamadık ama halen tam anlamıyla belediye ye geçmiş değil. Sağlık Müdürlüğünden almamız için onlara Genç'te sağlık merkezi için o alan ölçüsünde yer vermemiz lazım. Biz o sorunu halettik. İki katlı bir sağlık ocağı yapılacak. Muhtemelen Nisan sonu veya Mayıs ayında projesi Kaymakamlıktan çıkacak. Eğer yeni bir sorun çıkmazsa Afa konutlarının orasındaki de hazır. Tapusu çıktı veya çıkacak. Diğer yer ise Mevlana Camii'nin orası, orayı da il müdürlüğüne verdik. Orada da sağlık ocağı yapılacak. Hazırlıklarımız tamam. Eski konağa kazma vurmamız için park yapmak için sağlık ocaklarının da projesi hazır olması lazım” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24145)
21 Mart 2018 Çarşamba 23:24
çok isabetli bir karar.
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın