KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Eski dostun oğlu yeni solist oldu

Moğollar, kuruluş yıldönümlerinde Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'yı da bünyesine kattı.40 yıllık mazilerine sayısız başarı sığdıran ve Türkiye'ye Anadolu rock kavramını kazandıran Moğollar, kuruluş yıldönümlerinde Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'yı da bünyesine kattı.

Eski dostun oğlu yeni solist oldu
15 ŞUBAT 2008 CUMA 11:08
0
1304
0
AA aa
Ekibinizde bugüne kadar pek çok değişiklik oldu, ama sonra isimler oturdu. Yıllardır kemikleşmiş bir dörtlüydünüz. Neden gruba yeni bir solist alma ihtiyacı duydunuz?
- Cahit Berkay: Bizden albüm bekleyen büyük bir kitle var. Buna karşın ben kendi bestelerimi çok kısıtlı tutuyorum, çünkü ne kadar sesim olduğunu biliyorum. İşte bu yüzden solist ihtiyacımız doğdu. Babası Cem Karaca can dostumuzdu, Emrah'ı da küçüklüğünden beri tanırım. Hatta zamanında "Cahit abi, bestelerim var bunları nasıl yaparız" demişti, bir ara öyle çalışmıştık. O zamanlardan "Emrah'la bir şey yapabilir miyiz?" diye kafama takıldı. Bunlar Emrah askerliğini yapmadan önceydi. Terhis olduktan sonra düşüncelerimi Moğol takımına anlattım. Bunun doğru bir karar olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Emrah'a "Bizimle çalışır mısın?" dediğimizde ise şoke oldu.
Emrah Karaca: Bir konser öncesinde kulislerine gittim. Cahit Abi "Gel konuşalım" dedi, çekti kenara. Önce "Bizimle sahneye çıkar mısın?" dedi, panikledim. Sonra "Moğollar'la şarkı söyler misin?" dedi, 3-5 saniye donup kaldım. "Abi şaka mı yapıyorsun? Şakası bile güzel ama böyle şaka olmaz" dedim. "Ne şakası" diye kızdı. Sayısal loto gibi işte... Grubun yaşı, benim yaşımdan büyük.

Bizden albüm bekleyen büyük bir kitle var. Buna karşın ben kendi bestelerimi çok kısıtlı tutuyorum, çünkü ne kadar sesim olduğunu biliyorum. İşte bu yüzden solist ihtiyacımız doğdu. Babası Cem Karaca can dostumuzdu, Emrah'ı da küçüklüğünden beri tanırım. Hatta zamanında "Cahit abi, bestelerim var bunları nasıl yaparız" demişti, bir ara öyle çalışmıştık. O zamanlardan "Emrah'la bir şey yapabilir miyiz?" diye kafama takıldı. Bunlar Emrah askerliğini yapmadan önceydi. Terhis olduktan sonra düşüncelerimi Moğol takımına anlattım. Bunun doğru bir karar olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Emrah'a "Bizimle çalışır mısın?" dediğimizde ise şoke oldu. Bir konser öncesinde kulislerine gittim. Cahit Abi "Gel konuşalım" dedi, çekti kenara. Önce "Bizimle sahneye çıkar mısın?" dedi, panikledim. Sonra "Moğollar'la şarkı söyler misin?" dedi, 3-5 saniye donup kaldım. "Abi şaka mı yapıyorsun? Şakası bile güzel ama böyle şaka olmaz" dedim. "Ne şakası" diye kızdı. Sayısal loto gibi işte... Grubun yaşı, benim yaşımdan büyük. Moğollar'a katılmadan önce neler yapıyordunuz peki?
- E.K: 1994 yılında müziğe başladım. Üniversite dönemimde babamla Kıbrıs'a gitmiştim. Onun müzikal kimliğini tam anlamıyla keşfettim ve orada gelen teklifler doğrultusunda Kıbrıs'ta şarkı söylemeye başladım. 1996'da Türkiye'ye geldim ve birçok şehirde şarkı söyledim. Kendi şarkılarımı sözlerken ve kendi albümümü çıkarma çalışması yaparken de böyle bir teklif aldım.

1994 yılında müziğe başladım. Üniversite dönemimde babamla 'a gitmiştim. Onun müzikal kimliğini tam anlamıyla keşfettim ve orada gelen teklifler doğrultusunda 'ta şarkı söylemeye başladım. 1996'da Türkiye'ye geldim ve birçok şehirde şarkı söyledim. Kendi şarkılarımı sözlerken ve kendi albümümü çıkarma çalışması yaparken de böyle bir teklif aldım. Solo çalışma projenize tamamen nokta mı koydunuz?
- E.K: Beraber değerlendireceğiz artık.

Beraber değerlendireceğiz artık.
- C.B: Biz 40 senelik bir grubuz ve tutup da Emrah'ı öğütmek gibi bir durumumuz yok. Serhat'ın da aynı şekilde... Biz 60'lı yaşlardayız onlar ise 30'larında ve önleri açık... Moğollar hazır bir kitlesi ve prestiji olan bir grup. Şu sıkıntılı ortamda bile Moğollar bir albüm yapacak olsa, en az üç firma

"Gelin albümünüzü bizden çıkarın" der. Emrah bu sayede birçok şeyi atlatmış ve profesyonel dünyaya girmiş oluyor.
Emrah Bey, siz Moğollar'ın fanatik hayranlarından mıydınız?
- E.K: Tabii ki. Hatta Cahit Abi, Moğollar'ın bir albümünü dinletmişti. Evde babamla birlikteydik. "Keşişleme"den başladı dinletmeye, babamın içi gitmişti.


- C.B: Hatırlamaz mıyım? Rahmetli Cem'in müthiş bir sanatçı kıskançlığı vardı. "Sen şarkıcı mısın, ne şarkı söylüyorsun?" dedi. Haklıydı. "Keşişleme" Karadeniz havasıydı, onu dinledikten sonra da "Keşişleme güneyden eser, biliyor musun?" demişti.

- E.K: Sürekli ben Moğollar'ın içindeydim bir şekilde. Hatta babam hayattayken Moğollar'ın tekrar toplanması için başlatılan imza kampanyasında imzam da vardır. Babamdan dolayı bu müziğe vakıf biri olarak takip ediyordum. Ekibin çocuğu gibiydim.

40. yıl konserleri başlayacak... Sevenlerinizi ne gibi farklılıklar bekliyor?
 C.B:
Emrah'ın gruba katılmasıyla birlikte, grupta müzik anlamında bir artı oluştu. Biz yine eskiden gelen parçaları söylüyoruz, ama Emrah işe yavaş yavaş dahil olacak. Konserlerde de eskilerden nemalanmak adına değil, hoşluk olsun diyerek Barış Manço, Cem Karaca şarkılarına yer vereceğiz.

- E.K: 40 yıllık geçmişe bir anda dahil edilemem. Hem dinleyiciyi tatmin edemem, hem de olmaz. Yavaş yavaş olacak şeyler bunlar. Moğollar dinleyenler paniklemesin, Cahit ağabeyin de Taner ağabeyin de sesini duyacaklar konserlerde.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın