KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Eski çöplük sosyal alana dönüşecek

BİNÇEVBİR tarafından yapılan katı atık bertaraf tesisinde günlük 120 ton çöp depolanıyor. Bu sayede çöp sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşurken, tesis kurulmadan önce çöplerin döküldüğü 84 dönümlük arazi ise yapılacak projenin kabul edilmesiyle park, spor ve gezinti alanına dönüştürülecek.

Eski çöplük sosyal alana dönüşecek
28 KASIM 2014 CUMA 01:37
0
2268
0
AA aa

1996 yılından itibaren Bingöl merkez Küçük Sanayi Sitesi bölgesine dökülen çöpler, 2013 yılında Düzenli Çöp Depolama Tesisinin faaliyete girmesiyle yeni alana aktartılmaya başlandı.

Bingöl Belediyeleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) tarafından yapılan Düzenli Çöp Depolama Alanı (Katı Atık Bertaraf Tesisi) ile kentin büyük bir sorunu olan çöp depolama işi çözüme kavuştu.

Tesisle birlikte çöplerin düzenli depolandığını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, üretilen katı atık miktarlarını yaklaşık olarak hesap ettiklerini, yaz ve kış mevsimine göre miktarların az da olsa değişiklik göstermesine rağmen Bingöl'de günlük olarak 120 ton, aylık 3 bin 600 ton, yıllık ise 43 bin 800 ton civarında çöp depolandığını söyledi.

ATIK SU ARITMA SORUNU!

1 mühendis, 2 operatör, 3 kantarcı, 1 elektrikçi, 1 temizlikçi ve 3 güvenlik görevlisi ile düzenli çöp depolama tesisinde çalışmalara devam ettiğini söyleyen Başkan Barakazi: “Kamyonlarla şehir merkezinde toplanan çöpler depolama alanlarına naklediliyor. Kompaktör aracı ile sıkıştırılan çöpler düzenli depolanıyor. Ancak katı atık bertaraf tesisinin atık sularının arıtılması veya kanalizasyon sistemine nakli hususu çözüm bekleyen bir sorun olarak duruyor. 25 yıldır şehrin merkezindeki vahşi depolama alanı olan 84 dönümlük mevcut çöp alanını da yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. Bunun içinde proje ekibimizin bir çalışması var. Projemizi hazırladıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunacağız. 84 dönümlük eski çöp alanını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla rekreasyon alanına dönüştürme çalışmalarını başlatacağız. Burada; park, spor ve gezinti alanı olarak işlem görmüş olacak. Çöplerimiz eskiden vahşi depolama yöntemi ile depolanıyordu. Şuanda çöpler düzenli depolama yöntemi ile bertaraf ediliyor” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın