KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Ergenekon iddianamesi bugün açıklanıyor

'Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 48'i tutuklanan 85 şüphelinin yer aldığı iddianameyle ilgili bugün açıklama yapılması bekleniyor.

Ergenekon iddianamesi bugün açıklanıyor
14 TEMMUZ 2008 PAZARTESİ 10:49
0
1231
0
AA aa
Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından bir yılı aşkın süredir yürütülen ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameye ilişkin incelemenin devam ettiği bildirilmişti.

İddianamenin, yarın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı tarafından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde açıklanması bekleniyor.

İddianamede, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı (İP) Doğu Perinçek'in de yer aldığı 48'i tutuklu 85 şüphelinin yer alması öngörülüyor.

Ümraniye'de bir gecekonduda 12 Haziran 2007'de, el bombaları ve fünyelerin ele geçirilmesinin ardından açığa çıkartıldığı kaydedilen ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin iddianame, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine aktarılarak kayıt altına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan iddianame, toplam 40 bölümden oluşuyor ve yaklaşık 2500 sayfayı buluyor. 60 sayfasında sadece ''Danıştay saldırısı'' ele alınan iddianamede, suikast sonucu öldürülen bazı kişilerin de adı geçiyor.

-SORUŞTURMA SÜRECİ-

''Ergenekon soruşturması'' kapsamında, son gözaltına alınan kişilerden önce, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Kuddusi Okkır'ın da bulunduğu 49 kişi tutuklanmıştı.

Bu kişilerden, sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilen Kuddusi Okkır, tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmiş ve tutuklu sayısı 48'e düşmüştü.

-TUTUKLANANLAR-

Soruşturmanın kapsamında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İP Genel Sekreteri Nusret Senem, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın sözcüsü Sevgi Erenerol, avukat Kemal Kerinçsiz, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, eski Yüzbaşı Zekeriya Öztürk, emekli Yüzbaşı Gazi Güder, emekli Astsubay Mahmut Öztürk, emekli Astsubay Orhan Tunç, eski uzman çavuş Muhammet Yüce, Bekir Öztürk, Murat Çağlar, eski polis memuru Aydın Yüksek, yazar Ergün Poyraz, ''Susurluk davası'' hükümlüsü Sami Hoştan, Doç. Dr. Ümit Sayın, Doç. Dr. Emin Gürses, gazeteci Vedat Yenerer, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Akfırat, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan, Hayrettin Ertekin, Mehmet Demirtaş, Muzaffer Şenocak, İsmail Yıldız, Mete Yalazangil, Ayşe Asuman Özdemir, Hüseyin Gazi Oğuz, Kahraman Şahin, Erol Ölmez, Erkut Ersoy, Hüseyin Görüm, Oğuz Alpaslan Abdülkadir, Abdullah Arapoğlu, Ümit Oğuztan, Vatan Bölükbaşoğlu, Muammer Karabulut, Abdülmüttalip Tonçer, Selim Akkurt, Hikmet Çiçek, Ali Kutlu, Rasim Görüm ve Behiç Gürcihan tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk savcılıkça, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu da mahkemece serbest bırakılmıştı.

Selçuk'un yurt dışına çıkışı yasaklanırken, Alemdaroğlu'nun da her ayın 1. ve 15. günü ev adresine en yakın polis merkezinde imza vermesi karara bağlanmıştı.

-SON OPERASYON-

Soruşturmaya ilişkin son operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanmalarına karar verilen ADD Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile diğer 7 tutuklunun da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında ek iddianame düzenlenmesi bekleniyor.

Son operasyonda gözaltına alınanlardan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın da tutuklanmıştı.

Bu kişilerin de tutuklanmasıyla, geçen yıl başlatılan soruşturma kapsamındaki tutuklu sayısı 58'e yükselmişti.

Son operasyonun ardından adliyeye sevk edilen, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İP Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yazar Erol Mütercimler ile Türkiye Gençlik Birliği'nin önceki Genel Başkanı Adnan Türkkan'ın da bulunduğu 11 kişi ise savcılık ya da mahkemeden serbest bırakılmıştı.

-BAŞSAVCI VEKİLİNİN AÇIKLAMASI-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine aktarılan iddianameyle ilgili açıklamayı geçtiğimiz cuma günü yapmayı planladıklarını, ancak kapsamlı olan iddianame üzerindeki inceleme tamamlanamadığı için açıklamanın yarın saat 11.00'de yapılmasının öngörüldüğünü bildirmişti.

Çolakkadı, açıklamanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve kendisi tarafından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin bahçesinde yapılabileceğini kaydetmişti.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın