KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Erdoğan'ın köşk anketinden ne çıktı?

Köşk tartışmaları sürerken Başbakan Erdoğan'ın anketlerle nabız yokladığı ortaya çıktı.

Erdoğan`ın köşk anketinden ne çıktı?
22 ARALIK 2006 CUMA 09:41
0
1350
0
AA aa
ABD seyahati dönüşünde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda toplumun her kesiminin değerlendirmesini alacağını belirterek, "Uzlaşma olmazsa adaylık yok" mesajı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik anketler yaptırdığı ve sivil toplum örgütlerinden gelen anketleri incelediği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın, "Bütün düşünceleri alarak adım atarım" sözlerinin nasıl gerçekleşeceği tartışma konusu oldu.

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Milliyet'e, cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sürekli anketler yapıldığını belirterek, "TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TESEV gibi sivil toplum örgütlerinin de görüşlerine bakılır. Anketler geliyor. Hepsini dikkate alacağız. Biz de yaptırıyoruz. Örneğin bana istemeden gönderilen bir anket oldu. Başkent Grup göndermiş. 5 bin kişi üzerinde yapmışlar. Başbakan'ımız en önde" dedi.

'Her ay yapıyoruz'
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da her ay düzenli olarak anket yaptırdıklarını ifade ederek, "Bu anketlerde, 'Ahmet, Mehmet olsun mu?' diye sorulmuyor. 'Nasıl bir kişi olmalı?' diye soruluyor. Sivil toplum örgütleri olarak TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD görüşleri dikkate alınıyor. Uzlaşma öncelikli olacak. Ancak, bu bir grupla anlaşma anlamına gelmez. Yüzde 100 onların istedikleri olacak anlamına gelmez."

AKP'nin medya ve tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de parti olarak anket yaptırdıklarını, talepleri dışında anketler de geldiğini söyledi. Bursa'da Andy-Ar adlı kuruluştan gelen bir anketten örnekler veren Sözen, şunları kaydetti: "35 ilde 12 bin 212 denek üzerinde yapılmış. 'Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda Türkiye bir gerginliğe sürüklenir mi?' sorusuna yüzde 70 'hayır' çıkmış. 'Rejim tehlikesi olur' diyenlerin oranı yüzde 43. Yani sistem açısından Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması sorunlu görünmüyor.

'Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını ister misiniz?' sorusunda ise kararsızlık var. 'Fikrim yok' diyenler yüzde 20, 'hayır' diyenler yüzde 40. Bu anketlerden biri. Sürekli anketler yapılıyor."

Altı, yedi, sekiz ve dokuzuncu cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik araştırma yaptırdığını da kaydeden Sözen, "Hepsinde seçim öncesi kriz, kaos olmuş. Fahri Korutürk 15. turda seçilmiş" dedi.

Yeni Şafak anketi
Milliyet, Yeni Şafak gazetesinin ANAR araştırma şirketine yaptırdığı anketin sonuçlarını 16 Kasım'da yayımlamıştı. Ankette, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına yüzde 29.7 oranında "evet", yüzde 39.6 oranında "hayır" yanıtı verilmişti. A&G Araştırma Şirketi'nin, 18-19 Kasım 2006 arasında Kanal D için yaptığı anket sonuçları da 23 Kasım'da Milliyet okurlarına duyuruldu. Ankete katılanların yüzde 51'i Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına karşı çıktı. Erdoğan'ı Köşk'te görmek isteyenlerin oranı da yüzde 31.5 oldu.

Erdoğan: AKP'den çok aday çıkabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'den birden çok cumhurbaşkanı adayı çıkabileceğini belirterek, "Bir aday çıkarmak gibi bir kısıtlama yok" dedi. Erdoğan, kendisinin Çankaya Köşkü'ne çıkması halinde AKP'de bir sıkıntı olup olmayacağı sorusuna da "Partimizde sıkıntı doğmaz, bizde tek adamcılık yok" karşılığını verdi.
ATV'de dün akşam "Teke Tek" programında soruları yanıtlayan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kafasında bir planın olduğunu ve bunu uygulamaya koyduklarını söyledi. Piyasaların etkilenmemesi gibi bazı hassasiyetler nedeniyle nisana kadar adayı açıklamayacaklarını belirten Erdoğan, "Bugün mutabakatı sağlayalım başkanlık sistemine hemen varım" dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın