KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Erdoğan'ın arazi teklifi neden reddedildi?

İ.Ü Rektörü Parlak, Balçiçek Pamir'e konuştu: "Sayın Başbakan'ı görünce utancımdan saklanıyorum"

Erdoğan`ın arazi teklifi neden reddedildi?
27 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 14:24
0
785
0
AA aa
HABERTÜRK'te Söz Sende programında Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtlayan İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak çarpıcı açıklamalar yaptı.


B.P: Başbakan olduktan sonra sayın Erdoğan size Tıp Fakültesi için yer vermek istemiş.

Mesut Parlak: Onu hiç açmayın orada büyük bir mahcubiyetim var benim.
kaç dönümlük bir arazi, 1500 dönümlük bir arazi Olimpiyat Stadı'nın yanında

B.P: Olağanüstü birşey niye bunu kabul etmediniz?


M.P: Sayın Başbakan o kadar içtenlikle bu işle uğraştı ve kısa sürede çözümledi bende demokratik bir süreç getirsin diye İstanbul Tıp Fakültesinin genel akademik kuruluna götürdüm yüzde 95'i istemedi.
Neden bilmiyorum.


B.P: O zaman yandaşlık hikayesi burda da giriyor mu, bu da başka bir türlü mahalle baskısı değil mi o zaman?


M.P: Tabii şimdi Balçiçek Hanım burada bişey var. Sayın Başbakan bu desteği verirken Allah korusun hiçbirzaman olmasın İstanbul'da olacak ciddi bir depremde yüzde 85 hasarı Fatih kazası görecek. Yüzde 85. İki tıp fakültemizde Fatih kazasında, orada belki de Türkiyemizin bu ulusun İstanbul'umuzun 200 250 yıllık gereksinimini karşılayacaktı bu okul.
O zaman bunu kabul etmemekle...


Ben orada hata ettim. Hakikaten benim utancımdır ondan beri de böyle yani Başbakan'ı bir yerde de görsem saklanmaya çalışıyorum çünkü bu bir daha İstanbul Tıp Fakültesi'nin veya İstanbul Üniversitesi'nin önüne gelecek bir öneri değildir.


B.P: Peki bunu reddetmeyi nasıl algılıyorsunuz siz ben algılayamıyorum bunu, mesela efendim duygusal bağları varmış hayır nedir asıl gerekçe nedir?


M.P: Muayenehanelere uzak ve yahut başka şeyler burada birşeyler söylemek istemiyorum çünkü kuş uçtu.Ben şimdi buradan bişey de söylemek istiyorum. O araziyi yine bir Tıp Üniversitesi kurmak üzere kullanmalarında İstanbul için büyük yarar var.
Yani bir şekilde yapılsın.

B.P: Şimdi niye bu konuyu açtım çünkü Erdoğan'la sonuçta iyi ilişkileriniz var. Başbakan'la Cumhurbaşkanı ile de iyi ilişkileriniz olduğunu biliyorum Dışişleri Bakanlığı döneminden.


M.P: Sayın Cumhurbaşkanı'nı tanımam bir kere karşılaştım o da İstanbul Üniversitesi'nin Roma'da bir Ermeni hanımefendinin bağışladığı iki tane daire var biz bu dairelere bakamıyoruz masrafları çok ağır. Sayın Dışişleri Bakanıydı, Sayın Cumhurbaşkanımız bir randevu aldık, sağolsun çok yoğun bir program içerisinde 15 dakikalık bir zaman ayırdı. Orada ben kendilerine dosyayı verdim danışmanına ve bunu anlattım dedi ki yardımım olur. Sayın Cumhurbaşkanıyla ilişkim budur.

B.P: Şu anlamda soruyorum sonuçta ilişkiler kopuk değil bu açıklamalarınızdan neye getireceğim, tahmin ettiğiniz gibi bu açıklamalarınızdan sonra tepki gördünüz mü hükümetten veya sizi arayan ve bu kadar germe ortalığı diyen oldu mu? O yüzden soruyorum

M.P: Hayır hiç öyle kimse aramadı benim AKP içerisinde CHP içerisinde DSP içerisinde çok yakın can ciğer arkadaşlarım vardır.Hatta birşey de söyleyeyim, İl Genel Meclisi Sayın Vali'nin de İstanbul Üniversitesi'ne çok büyük katkısı vardır.



habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın