KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2025 Perşembe
°C

Erdoğan'dan yök ve chp'ye tepki

Başbakan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Aşkın'ın tutuklanmasının ardından açıklamalar yapan YÖK, Barolar Birliği ve CHP ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Erdoğan`dan yök ve chp`ye tepki
23 EKİM 2005 PAZAR 10:21
0
2346
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın tutuklanmasının ardından yargıyı etkileyecek şekilde açıklamalar yapan YÖK ve CHP ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in akademik unvanının YÖK tarafından alınmasını tepkiyle karşılayan Erdoğan, "Aldığınız karar beni bağlamaz." dedi. Van''a giden rektörlere de seslenenen Erdoğan, "Seyahatiniz hayırlı olsun, yolunuz açık olsun." ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi''nde düzenlediği iftar yemeğine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, son günlerdeki tartışmalara değindi. Erdoğan, "Son günlerdeki gelişmeleri görüyorsunuz. Kuvvetler ayrılığı prensibinden hareketle davranılması gereken bir ülkede muhalefete bakıyorsun, akıl almaz bir şekilde kendine göre baskı unsuru olmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, CHP''yi kastederek, şöyle devam etti: "Yıllarca bunu meslek edindiniz. Sizin zaten başka mesleğiniz olmadı. Bugüne kadar eğer Türkiye'de bir siyaset hukuk ilişkisi olmuşsa bunu en iyi başaran CHP olmuştur. Ondan daha iyi başaran olmamıştır. Bunun cemaziyelevvelini çok iyi biliriz."

"BENİ BU İŞLERE BULAŞTIRMAYIN"
Türkiye Barolar Birliği'nin Van'da yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Erdoğan, kendi göstererek, yaşanan çelişkiye işaret etti. Erdoğan, "Ben burdan sesleniyorum. Bakınız Türkiye'de yeni yeni adetler geliştiriliyor. Kimse bu tür yeni yeni adetler geliştirmeye gayret etmesin. Bu ülkede bir şiir okuduğu için hapse giren belediye başkanı artık başbakanlık yapıyor. Biz sadece bir şiir okuduğumuz için hapse girdiğimiz için yargı mensuplarını yani baroları kastediyorum, bu Barolar Birliği nerdeydi acaba? Bunların hak hukuk, adalet arama gibi bir dertleri yok muydu? O zaman ne ile meşguldüler? *****huriyetin banisi olmuş bir şahsın şiirini okumaktan dolayı bir belediye başkanının hapse girmesinden bunlar bir tedirginlik duymadı mı Duymadılar, şimdi şu mevcut gelişmelere beni bulaştırmaya çalışıyorlar. Boşuna uğraşmasınlar, bu işlerin içerisinde ne ben, ne de arkadaşlarım yoktur, olamaz da. Herhalde bunların yapacak bir işleri kalmadı. Bütün kamuoyu araştırmalarına bakıp neticeyi gördükleri zaman ''''''''ne yapalım ha şimdi çamur atalım belki tutar'''''''' diye düşünüyorlar. Güneşi çamurla balçıkla sıvayamazsınız, boşuna uğraşmayın. Biz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için koşturuyoruz." şeklinde konuştu.


"SEYAHATİNİZ HAYIRLI OLSUN"
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Pakistan'a gidiyoruz, Dubai''''''''ye gidiyoruz önümüzdeki günlerde Yemen''''''''e ve Kuveyt''''''''e gideceğiz, sonra İngiltere'ye geçeceğiz. Bizdekiler de Van''''''''a gidiyor. Seyahatiniz hayırlı olsun. Ne diyeyiim ben, işinize bakın işinize. Üniversitelerimizin pürmelali ortada. İşinizi yapın. Kurumlarımız ve kurallarımız ortadadır, buna göre davranalım. Ülkede huzursuzluk kaynağı olmayın."

Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in akademik unvanının YÖK tarafından alınmasına da sert tepki gösteren Başbakan, "Adeta bir intikam hırsıyla benim müsteşarımı okullarda görev yapamayacağını dair aldığınız karar beni bağlamaz, bunu böyle biliniz. Benim müsteşarımın sizin vereceğiniz kariyere ihtiyacı yoktur bunu da böyle biliniz. Çünkü bilim ve bilgi bir kariyer olayı değildir. Biz bu ülkede kariyerlerin nasıl alındığını bilenlerdeniz. İstisnalar kaideleri bozmaz. Dolayısıyla benim müsteşarım kendine inandığım güvendiğim dört dörtlük bir insandır. Bu vatan için koşturan bu vatanın bir evladıdır." diye konuştu.


HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın