Erdoğan'dan sezer'e atama eleştirisi
Başbakan Erdoğan, atamalarla ilgili tavrı nedeniyle Cumhurbaşkanı Sezer'i isim vermeden eleştirdi.
02 OCAK 2007 SALI 10:03 |
0 |
1342 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Müsteşar olarak atanacak kişinin evine gidip, eşinin giyiminin sorulduğunu savunan Erdoğan, “Böyle devlet yönetimi olmaz” dedi. İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nın 2. gününde İstanbul'da partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Partililerden seçim çalışmalarına hız verilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, “İstanbul'un tüm ilçelerinde, tüm beldelerinde ara kademeler, gençlik kolları ve kadın kollarımızın şimdiden ev ev, kapı kapı çalışmaları yoğunlaştırması lazım” dedi.
Erdoğan, daha önce erken seçim yapan 57. hükümeti de eleştirerek, erken seçim yapmayacaklarını da bir kez daha vurguladı.
Erdoğan, “3.5 yıl ordaiktidarda kaldınız, sizin erken seçime gitmenizin de anlamı yoktu. Niye gittiniz? Tutuştunuz, sıkıştınız erken seçime gitmek zorundaydınız. Onun içinde erken seçime gittiniz” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, isim vermeden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eleştirerek, çeşitli kademelerine atanacak kişilerin evine gidip eşinin giyiminin sorulduğunu belirtti.
Erdoğan, “Şu anda müdürlük, genel müdürlük hakkını kazanmış kişilerin atamasını yapıyoruz. Bir bakan onunla çalışmayı kendisi için daha uygun görüp bana teklif ediyor, ben de sayın cumhurbaşkanına gönderiyorum. Bundan daha doğal ne olur” diye konuştu.
Atadıkları kişlerin bu ülkenin evlatları olduğunu belirten Başbakan, “Bir genel müdür atayacaksınız, evine birisi gidip kapıcısına soruyor. ‘Bunun eşi nasıl giyinir?', ‘Kimlerle görüşürler? diye soruyorlar. Böyle bir devlet yönetimi, böyle bir devlet yönetimi anlayışı olur mu?” dedi.
Kadrolaşma iddialarına ise kendine has üslubuyla yanıt veren Erdoğan, “Bizi kadrolaşma ile zan altında tutuyorlar. Eğer bir kardolaşma varsa, bilesiniz ki bunun ‘en kaşarlısını' CHP yapmıştır” dedi.
|
24.10.2026 16:02
 |
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak |
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor. |
|
24.10.2026 15:47
 |
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi |
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi. |
|
24.10.2026 15:18
 |
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı |
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. |
|
24.10.2026 14:54
 |
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti |
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. |
|
24.10.2026 14:44
 |
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı |
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi. |
|
24.10.2026 14:26
 |
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor! |
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi. |
|
|