KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

'Erdoğan, Türkiye'nin imajını zedeledi'

Onur Öymen: "Davos ve medeni dünya için Erdoğan bitmiştir"

`Erdoğan, Türkiye`nin imajını zedeledi`
30 OCAK 2009 CUMA 11:29
0
1407
0
AA aa
CHP'li Onur Öymen Erdoğan'ın Davos'taki panelde yaptığı sert çıkış ve sarfettiği sözlerle Türkiye'nin prestjini zedelediğini söyledi.

Öymen, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada “Bir haklı dava bu kadar kötü savunulur. Siz Hamas'ın sözcülüğüne savunuyorsuz. Şiddet yolunu seçen bir örgütün savunuculuğunu yapıyorsunuz. Hamas AB'nin terör listesinde PKK'yla birlikte” dedi.

Öymen şöyle devam etti: “Davos ve medeni dünya için Erdoğan bitmiştir. Türkiye'yi de peşine takmıştır. Filistin'in meşru hükümeti var. İsrail'in saldırısı insanlık dışı ama bunu kınayacağım derken bir terör örgütü sözcüsü gibi savunursanız dünyada beş paralık itibarınız kalmaz. Bu kadarını yapamazsınız. Türkiye'nin prestijini zedelediniz. Diplomaside böyle bir üslüp yok. Türkiye bundan böyle arabulucu olma çözüme katkıda bulunma şansını kaybetti."

ANAVATAN PARTİSİ'NDEN DESTEK
Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Dünya Ekonomi Forumu kapsamındaki “Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli” oturumunda yaşanan gerginlikle ilgili, “Başbakan Erdoğan'a karşı sergilenen ve söz hakkı tanınmayan tutumu kabul edilemez bulduklarını” bildirdi.

“Davos;ta düzenlenen ‘Orta Doğu'da Barış' konulu panelde, Başbakan Sayın Erdoğan'a karşı sergilenen ve söz hakkı tanınmayan tutumu kabul edilemez buluyoruz. Sayın Başbakan'ın gösterdiği insani tepkiyi de doğru buluyoruz. Filistin'de bütün dünyanın gözü önünde olup bitenlere karşı bu panelde bir tepki göstermek gerekiyordu. Sayın Başbakan da bunu yapmıştır. Bu tavırdan, bütün İslam ülkelerinin alması gereken bir ders olduğunu düşünüyoruz. Türkiye, Filistin Sorunu'nun çözümünde bölgesel bir güç ve uluslararası bir aktör olarak üzerine düşenleri yapmaya devam etmelidir. 1983'ten bu yana aktif dış politika anlayışının öncüsü ve temsilcisi Anavatan Partisi olarak en büyük temennimiz, Hükümet'in uzun vadeli bir dış politikaya ve bölgesel bir stratejiye sahip olmasıdır. Bugüne kadarki gözlemlerimiz bu konudaki kaygılarımızı artıracak mahiyettedir. Dış politika tansiyon ve asabiyet üzerine değil, soğukkanlılık ve stratejik akıl üzerine kurulmalıdır. Somut ve keskin tepkiler, ancak böyle olduğu takdirde, beklenen yararı sağlayacaktır.”


 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi`nde kayıt süreci başladı
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın