KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Erdoğan: çözümün adı bile yetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin başarılı şekilde, umut verici şekilde ilerlemeye devam ettiğini belirterek, 'İstediğimiz hızda olmasa da sabotajlar, provokasyonlar yaşansa da biz çözüm sürecinin hassasiyetini muhafaza ediyor, üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getiriyoruz' dedi. Erdoğan, üniversitelerde özel güvenlik döneminin sona ereceği sinyalini de verdi. Üniversitelerde özel güvenliğin yerini ise devletin güvenlik güçleri alacak.

Erdoğan: çözümün adı bile yetti
13 TEMMUZ 2013 CUMARTESİ 02:38
0
2000
0
AA aa

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninin ardından Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Erdoğan, çözüm sürecinin ilk aşamasının bile bölgede canlanma sağladığını söyledi. Darbelere değinen Erdoğan, demokratik yaşamları boyunca bir çok darbe ve muhtıraya maruz kaldıklarını söyledi.

Erdoğan, "Bir yandan onurlu bir şekilde dik durarak mücadelemizi sürdürdük. Dua ettik ve sabrımızın sonunda muradımıza eriştik. Hiçbir darbe, muhtıra uzun vadede başarıya ulaşmadı. Hiçbir karanlık gücün, ülkemizdeki dayanışma ortamına ciddi zararlar veremediğini gördük." dedi.

Çözüm sürecinin sadece ilk aşamasının dahi bölgede canlanmaya neden olduğunu söyleyen Erdoğan, "İnsanlar onyıllardır göremedikleri köylerine dönüyorlar. Sadece adı ve ilk aşaması bile bölgenin çehresini bu kadar değiştiren çözüm sürecinin, illeriki aşamalarda bölgeyi nasıl kalkındıracağını sizin muhayyilelerinize bırakıyorum." diye konuştu.

"AYNI TONDA SES VERMİŞ MİLLETİZ"

Erdoğan, "Aziz milletimiz, onca badireye rağmen dünyaya adeta kardeşlik dersi vermiştir. Her türlü mezhep farklılığını benliğinden atan milletimiz kardeşinin başarısıyla övünebilmiştir. Bizler kendi yüreğini kardeşinin kalbinin içine yerleştirmiş aynı tonda ses vermiş bir milletin çocuklarıyız. Birileri akıl veriyor. Diyorlar ki bu dış politika iflas etmiştir. Niye? Çünkü oralara kulak verdiğimiz için onların dertleriyle dertlendiğimiz için. Ecdadımız, Osmanlı'nın Hint Yarımadası'na gitmesinin bir sebebi vardı. Biz böyle bir ecdanın torunuysak sınır komşularımızda olan bunca zulme biz seyirci kalamayız. ya elimizle ya dilimizle müdahale edeceğiz ya da buğzedeceğiz. Dilsiz şeytan olamayız." dedi.

"PALALI GENÇLİK İSTEMİYORUZ"

Üniversitelerdeki güvenlik sisteminin değişimine de değinen Erdoğan, üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarını da sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Molotof kokteyliyle, palayla, şunla bunla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz. Herkes bilgisiyle, düşüncesiyle, bilgisayarıyla dolaşsın. Ne yapacaksa bununla yapsın. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTELERE ÖZEL DEĞİL DEVLET GÜVENLİĞİ"

Son aylarda yaşanan olaylara değinen Başbakan Erdoğan, "Son zamanlardaki olayları meydana getirenlere soruyorum. Neye dayanarak bu adımları attılar? Neleri yoktu? Eğer bunlar öğrenci ise ne şikayetleri vardı? Onlar bize sürekli burs sorunlarıyla geliyorlardı. Bursu, kişi başı 480 liraya çıkardık. Böyle bir iktidar anlayışı varken bu iktidarın karşısında camı çerçeveyi indiren bir anlayış var. Bu zihniyet medeni olamaz.

Eğer şiddet varsa şiddetin karşılığı şiddettir. Bunu herkes böyle görecek. Onun içinde devlet üniversitelerinde artık güvenlik gücü olarak çok kısa zamanda onu da söylüyorum artık biz özel güvenlik değil, devletin kendi güvenlik güçlerini üniversitelerimize yerleştireceğiz. Çünkü buralarda da çok farklı şeylerin olduğunu görmek, yaşamak bizi ayrıca bir sorumluluğa itiyor.

"BİZ DOLAR VE AVRO GÖREREK KUYRUĞA GİRMEDİK"

Başbakan Erdoğan, kardeşlik anlayışlarının menfaate dayanmadığını, 'menfaat kardeşliği' olmadığına işaret ederek, "Birileri dolarları, avroları görerek kuyruğa girebilir. Biz, dolarları, avroları görerek kuyruğa girmedik. Biz, çalıştık, azmettik, alın teri döktük ve hamd olsun 10 yıl önceki Türkiye'yi üçe katladık. Bundan sonraki süreçte de bu böyle olacak. Altyapısıyla, üst yapısıyla her şeyiyle hamdolsun o ekilen tohumlar berekete durdu. Biz, kardeşliği, çıkara dayalı, menfaate dayalı bir ortaklık olarak görmeyiz. Kardeşliğimiz ekonomik çıkarlara da dayanmaz." ifadelerini kullandı.

Kendileri için ne istiyorlarsa, Türkiye'nin her yerindeki, dünyanın her köşesindeki kardeşleri için de aynısını istediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Yetimlerin, öksüzlerin, yolda kalmışların, garip gurebanın hakkını, hukukunu savunmak, hakları teslim etmek, bizim kardeşlik anlayışımızın tam merkezindedir." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın