KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Erdoğan bırakacağı tarihi açıkladı

Başbakan Erdoğan gençleri kabul ettiği törende konuştu. Erdoğan, nüfus konusunda yakın gelecekte Türkiye'yi bekleyen tehlikeyi anlattı, siyaseti bırakacağı tarihi açıkladı...

Erdoğan bırakacağı tarihi açıkladı
20 MAYIS 2009 ÇARŞAMBA 07:53
0
1284
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti tüzüğü gereği üç dönem milletvekilliği, beş dönem genel başkanlık yapabileceğini belirterek, 2011'de yapılacak seçimlerde son kez milletvekili adayı olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gençleri kabul ettiği törende konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Ülkemizde de nüfusun yakın gelecekte yaşlanmaya başlayacağı bir gerçektir. Bu rakamlarla sabittir. Bu ülkemiz için onulmaz bir tehdittir. Bu ekonominin bile yerine koyamayacağı bir gerçektir. İnsan olmazsa emek olmaz. İnsan olmazsa sermaye olmaz. İnsan olmazsa tüketim olmaz. İnsan olmazsa bunların hiç birinin bir anlamı yok.

Dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz. 6 yıl önce biz 26. sıradaydık. 6 yılda bu noktaya geldik.

Beyaza siyah siyaha beyaz deniyor ve bunun adı da muhalefet oluyorsa o beklenen sıçramayı yapamazsınız. Bunu başarırsak Türkiye çok daha kalkınmış bir ülke olacaktır.

Hiç bir bölgemizi ihmal etmedik. Artık Güneydoğu Anadolu Bölgemizden bile birinciler çıkıyor.

İdeoloji ile bilimi yan yana getirirseniz o ülkenin gençlerine yazık edersiniz. Bilimle ideoloji bir yerde buluşmamalı. Bilimin öncelikli amacı ülkenin geleceğine hizmet olmalı.

Fikirlerin söylenmesine tahammül edemezseniz buna düşünce fikre saygı denilmez. Bunu düşünceye saygıdan nasip almamış derler. Bizim dönemimizde yaşananları bugünün gençleri yaşamamalı. Artık bilgisayarların konuşulduğu teknolojinin konuşulduğu bir çağdayız. Artık, döner bıçaklarının silahların konuşulduğu bir dünya olmamalı.

Nesilleri kurutan uyuşturucuya karşı mücadele etmeli, gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmesinden kurtarmamız lazım. Bilim adamlarından bile bunu savunanlar çıkabiliyor. Orta öğretimde tinerciler baliciler türedi. Bunlara karşı mücadele etmeliyiz. Aksi halge geleceğimizi kaybederiz.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile işsizliğin sıfır olduğu bir ülke yoktur. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkesi Amerika'dır. Orada bile yüzde 9'lara dayanmıştır. Bizde de durum yüzde 16.1'e ulaştı. Ben bunun 2 ay içerisinde azalmaya başlayacağını düşünüyorum. Uluslarası gelişmeler maalesef bizi de etkiledi.

Mesela hemşirelik alanında Türkiye'nin büyük bir açığı var. Ancak Sağlık Meslek Liseleri'nin önü kapandığı için bu alanda ciddi bir açık sözkonusu olmuştur.

Türkiye ve dünya gündemini yakından takip edin. Teknolojiyi yakından takip edin. Dil öğrenmekten, değişik spor ve sanat dallarına eğilmekten asla kaçınmayın. Büyük düşünün . Büyük düşündüğünüz doğrultuda hedeflerinizde o kadar büyük olacaktır.

Geleceği kurtarmakla dertlenin. Fatih 21 yaşında bir çağ açın bir çağ kapattığını söyler dururuz. O dönemde batı dillerini ve bilimi nasıl takip ettiğini nasıl eğitim aldığını araştırınca bunun nasıl mümkün olduğunu anlamak çok daha kolay oluyor.

Ülkemizde 25 yaşında milletvekilliği konuşulmaya başlayınca bizi eleştirdiler, "çoluk çocuğu parlamentoya mı dolduracaksınız" dediler. Biz bir şeyleri yıkmak için bunu yaptık. Antalya Kepez belediye başkanım 29 yaşında. Gelecek dönem bizim milletvekili adaylarımız gençler olacak' diye konuştu.

Parti tüzüğü gereği üç dönem milletvekilliği, beş dönem de genel başkanlık yapılabildiğini hatırlatan Erdoğan, "Arkadan gelene yer açmak gerekiyor. Herkes çekilmesini bilecek" dedi.

Erdoğan bu açıklamasıyla 2011'de yapılacak seçimlerde son kez milletvekili adayı olacağını ve başbakanlık görevini 2015 yılına kadar sürdüreceği mesajı verdi.

Onun için eğitime ve gençliğe çok büyük önem vereceğiz.

Erdoğan'ın gençlere son tavsiyesi İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'dan oldu:

İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz?
Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işde gerek.
Lafı bol, karnı geniş soyları taklid etme;
Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın