KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Engellilere öncülük ediyor!

Bingöl'de küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bedensel engelli kalan 37 yaşındaki bahattin tüz, engellileri topluma kazandırmak için başladığı okçulukla hayatına renk kattı.

Engellilere öncülük ediyor!
09 KASIM 2017 PERŞEMBE 00:40
0
2298
0
AA aa

Üç çocuk babası Bahattin Tüz'ün, 3 yaşında geçirdiği yüksek ateş nedeniyle belden aşağısı felç kaldı. Hayatındaki tüm engelleri bir şekilde aşan Tüz, 9 yıldır SGK'da memur olarak görev yaparken, engelinin engel olmadığını göstermek için okçuluk sporuna başladı. Kısa bir süre önce okçuluğa başlamasına rağmen başarılı olan Tüz, şehrini, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından 14-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ‘Salon Devlet Kupası' turnuvasında yarışarak temsil etme hakkı kazandı. Tüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde her gün 2 saat antrenman yaparak yarışmaya hazırlanıyor.

3 yaşında geçirdiği yüksek ateş nedeniyle belden aşağı tutmayarak felç kalan Tüz, 34 yıldır zorlu bir şekilde hayat mücadelesi verdiğini aktardı.

Yüksek ateşten dolayı felç kaldığını ve ayaklarının tutmadığını anlatan Tüz; "Şu an 37 yaşındayım ve 34 yıldır bedensel engelli olarak hayatımı sürdürüyorum. Evliyim 3 çocuğum var. Çok şükür hayatla bir şekilde mücadele ediyorum. Hiçbir zaman engelimi engel olarak, sıkıntı olarak görmedim” dedi.

Bingöl İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tesislerinde turnuvaya hazırlanan Tüz; “Engellileri topluma kazandırma amacıyla okçuluğa başladım. Yaklaşık 3 aydır okçuluk yapıyorum. Bu yıl 14-17 Aralık tarihinde Samsun'da düzenlenecek şampiyonaya gideceğiz ve bende engelli kategorisinde yarışacağım, inşallah iyi bir derece ile Bingöl'e döneceğiz” diye konuştu.

Okçuluk gibi farklı bir spor dalının engellilere engel teşkil etmediğini kaydeden Tüz; “Fakat hayat şartları içinde mücadele ederken zorluklar da yarışıyoruz. Engelli olduğumuz için iki kez yarışıyoruz ve bunu aşmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu sporu yapmak maddi ve manevi anlamda çok büyük emek isteyen bir şey. Bizde toplumdan destekler bekliyoruz. Bu destek geldiği takdirde Bingöl'e daha iyi derece getireceğimize eminim. Burada günlük iki saat yoğun bir tempoda antrenman yapıyorum. Allah'ın izniyle de başaracağız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın