KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Engellilere erken bayram

Bingöl Valiliği, Fiziksel Engelli 2 kişiye akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunarak; engeli 2 kişiye bayram sevincini erken yaşattı.

Engellilere erken bayram
26 EYLÜL 2008 CUMA 22:16
0
1524
0
AA aa
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından bedensel engelli vatandaşlara akülü araba hediye edildi. Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesi iki gence bayram sevinci yaşatan Valilik, Valilik binası önünde bedensel engelli olan vatandaşlara akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun talimatıyla,   Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan, engelli ve özürlü iki engelli vatandaş olan Barış Demir ve Abdulvahap Kaçar'a akülü özürlü arabası teslim edildi. Hediye esnasında Vali Balkanlıoğlu yaptığı konuşmada “ Bu engelli vatandaşımız olan Abdulvahap Kaçar'ın kardeşine daha önce vakfımız tarafından bir akülü araba verilmişti. Bu arabayı ortak kullanıyorlardı. Ancak ortak kullanımda bazı problemler yaşandığından bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için bu arabayı Abdulvahap kardeşimize de verdik” dedi.

Engelli vatandaşlara yakın ilgi gösteren Vali Balkanlıoğlu” Her iki engelli vatandaşımıza verdiğimiz özürlü Akü arabalarını kazasız belasız kullanmalarını ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim. Engelli kardeşlerimize bir nebzede olsa yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Her zaman onların yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Yeniden şekillenen dünyada, sağlıklı toplum ve güçlü devlet olabilmek, çocuklara, yaşlılara ve bilhassa engellilere öncelikle sahip çıkmakla mümkündür" diyen Vali Balkanlıoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Özürlülerimizin topluma eşit ve tam katılımlı, kendilerine sağlanmış hak ve hizmetlerden faydalanmalarını, üretken kişiler olmalarını sağlamak için öncelikle yeterli eğitim hizmetine kavuşmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki bir çocuk ne kadar iyi bakılır, ne kadar zengin ve uyarıcı çevrede büyürse bundan hem kendisi, hem de milli ekonomi o kadar fayda sağlar. Özürlülerimizi üretken bireyler haline getirmek devletimiz için en büyük kazançtır.”

Engelli Vatandaşlar da, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından kendilerine akülü araba hediye edildiğinden dolayı teşekkür ettiler.

 

 



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın