KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Enflasyon rakamları açıklandı

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan TRB1 bölgesinde Ağustos ayı zam şampiyonu, spor müsabakaları giriş ücreti oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı
06 EYLÜL 2016 SALI 03:24
0
1318
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü, Tüketici Fiyatları Endeksi Ağustos ayı verilerini açıkladı.

Verilerine göre, TÜFE Ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,06 düşüş, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 4,41, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,12 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 7,66 artış gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibarıyla bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 3,62 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda görüldü.

Ağustos ayında endekste yer alan eğlence ve kültür yüzde 1,09, lokanta ve oteller yüzde 0,91,çeşitli mal ve hizmetler yüzde 0,56, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 0,19,haberleşme yüzde 0,15, ulaştırma yüzde 0,15, sağlık yüzde 0,09, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 0,07 artış gerçekleşirken, eğitimde yüzde 0,23, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,50, giyim ve ayakkabıda yüzde 3,38 düşüş yaşandı.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE en yüksek artış yüzde 23,50 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti.

Giyim ve ayakkabı yüzde 14,76, sağlık yüzde 13,83, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 11,28, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 9,66, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 8,90, lokanta ve oteller yüzde 7,80, ulaştırma yüzde 6,53, eğitim yüzde 6,21 ile artışın yüksek olduğu diğer harcama grupları oldu.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde seçilmiş maddeler arasında enyüksek fiyat artışı gösteren spor müsabakalarına giriş ücreti oldu. Spor müsabakalarına giriş ücreti ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 18,54, dolmalık biber yüzde 11,47, ekmek yüzde 9,00, sarımsak yüzde 7,15, limon ücreti de yüzde 6,04 arttı.

Seçilmiş maddeler arasında en fazla fiyat düşüşü gösteren ise domates oldu. Domatesin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 18,42, karpuz yüzde 16,79, kadın ceketi yüzde 14,41, çocuk ayakkabısı yüzde 6,53, tek kişilik yatak yüzde 3,88 düşüş gösterdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın