KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Endonezya'da son bilanço: 4611 ölü

Endonezya'da dün meydana gelen depremde 4 bin 611 kişi öldü, 20 bin kişi de yaralandı. Ölenler için toplu mezarlar kazılırken, ülke beşik gibi sallanıyor. İşte yürek yakan kareler:

Endonezya`da son bilanço: 4611 ölü
28 MAYIS 2006 PAZAR 17:44
0
1546
0
AA aa
Endonezya'nın Cava adasını vuran depremde ölü sayısı 4 bin 611'e çıktı.

Toplumsal İşler Bakanlığı, daha önce 4285 olarak açıklanan ölü sayısının 4611'e yükseldiğini bildirdi.

Cava adasında dün meydana gelen depremde, en büyük can kaybını Yogyakarta eyaletinin Bantul kasabasının verdiği belirtiliyor. Ölenlerin 2500'e yakınının Bantul'da yaşayanlar olduğu, kasabadaki evlerin yüzde 80'inin yıkıldığı kaydedildi.


Depremde en az 4 bin ev yıkıldı. Yaralı sayısı 20 bin civarında tahmin ediliyor. Bu arada Endonezya hükümeti, uluslararası camiadan yardım istedi.


Hükümet açıklamasında, ''yerel ve merkezi hükümetlerin sırtındaki
yükün hafifletilebilmesi için uluslararası camianın Endonezya'ya yardım elini uzatması'' istendi.


Endonezya'daki deprem, dün sabah, Java Adası'ndaki Yog-Yakarta kentinin 55 kilometre güneyinde, denizin 33 kilometre altında meydana geldi.

Eski sarayların ve tapınakların bulunduğu, pek çok turist için bir cazibe merkezi olan kentte halkın çoğu, depreme uykuda yakalandı.


 
Köylüler, yaklaşık 4 bin 250 kişinin öldüğü depremin ardından toplu mezarlar kazıyor.
 
Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Merapi Yanardağı nedeniyle tahliye edilenler de güvenli olduğu için Yog-Yakarta'ya getirilmişti.
 
Jeologlar, depremin Merapi Yanardağı'nda büyük bir patlamaya yol açabileceği uyarısında bulundu.
 
Hastanelerdeki yaralılar artçı deprem korkusuyla dışarıya taşındı.
 
Depremde hasar gören Yog-Yakarta Havaalanı ulaşıma kapandı. Endonezya Devlet Başkanı, kurtarma çalışmaları için orduyu görevlendirdi.


BU KEZ FİLİPİNLER SALLANDI

Bu arada, Filipinler'in başkenti Manila'nın kuzeyinde Richter ölçeğine göre 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Hong Kong rasathanesinden yapılan açıklamada, depremin merkezinin, başkentin 510 kilometre kuzeyinde Luzon Boğazı'nın güney kesimi olduğu belirtildi. Depremde can ve mal kaybı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

450 ARTÇI SARSINTI OLDU 
 
Endonezya'da dün meydana gelen şiddetli depremden sonra yüzlerce artçı sarsıntının meydana geldiğini bildirildi.

Meteoroloji ve Jeofizik Kurumu yetkilileri, 450 kadar artçı sarsıntının en şiddetlisinin 5,2 büyüklüğünde olduğunu, diğerlerininse 4'ün altında olduğunu söylediler.

Cava adasını vuran 6,2 büyüklüğündeki depremde şimdiye kadar 3.731 kişinin öldüğü açıklandı.

Yardım yağıyor


Cava adasında meydana gelen depremde binlerce kişinin öldüğü Endonezya'ya yardımlar devam ediyor.

Avrupa Birliği, depremin ardından Endonezya'ya acil yardım kararı aldı. Amerika Birleşik Devletleri de bölgeye 2.5 milyon dolar tutarında yardım gönderdi. ABD Dışişleri Bakanı Condeleeza Rice, bölgeye yardımın süreceğini belirtti.
 
İhtiyaç duyulan yardım malzemesini sağlamaya çalışan Avrupa Birliği, ilk etapta 3 milyon euro tutarında yardım yapacağını açıkladı.
 
Güney Kore, Endonezya'ya doktorlar ve kurtarma görevlilerinden
oluşan 19 kişilik bir ekip ve ilk etapta acil olarak 100 bin dolar
yardım yaparken, hali hazırda 7 doktor ve hemşire gönderen Japonya,
acil ihtiyaçlar ve maddi yardım göndermeye hazırlanıyor.
    Japon hükümetinin yanı sıra Japonya Kızılhaç'ı kurtarma
çalışmaları için 750 bin avro göndereceğini açıkladı.
    Çin Devlet Başkanı Hu Cintao, 2 milyon dolar para yardımı
yapılacağını belirterek, felaket bölgesine kurtarma ekipleri ve
gerekli malzemeleri göndereceğini bildirdi.
    35 kişilik sağlık, 45 kişilik kurtarma ekibi ve 3 eğitimli köpek
göndermeye hazırlanan Singapur da acil malzemeler için 50 bin dolar
tahsis etme sözü verdi.
    Malezya 300 uzman, 5 doktor, bir ton gıda, battaniye ve diğer
ihtiyaç malzemeleriyle yardıma katılırken, Avustralya Başbakanı John
Howard gıda, barınma ve sağlık malzemeleri için 3 milyon Avustralya
Doları yardım sözü verdi.
    Yeni Zelanda da ilk etapta 500 bin dolar yardım taahhüt etti ve
gerektiği halde yardımı artıracağını bildirdi.
    Tayland Dışişleri Bakanlığı ise yardım göndermeyi planladığını,
ancak yardımın ayrıntılarına henüz karar verilmediğini belirtti. 
    Daha önce AB, İtalya, Uluslararası Kızılhaç Federasyonu ve Kızılay
dernekleri, İsviçre, BM Dünya Gıda Programı, UNICEF ve Katolik
Kilisesi İtalyan Piskoposları Konferansı yapacağı yardımları
açıklamıştı.

Türk Kızılayı bölgede
 
Türk Kızılayı Endonezya Ekip Başkanlığı, Endonezya'nın Orta Cava bölgesinde meydana gelen deprem nedeniyle üç uzman personelden kurulu acil durum timini afet bölgesine ihtiyaç tespiti yapmak üzere görevlendirdi.
 
Kızılay Genel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Endonezya'da yaşanan tusunami felaketinin ardından hala Banda Açe'de rehabilitasyon çalışmaları yürüten Türk Kızılayı, depremin hemen ardından ihtiyaç tespiti yapmak  için bölgeye yönlendirildi.
 
Açıklamaya göre, Türk Kızılayı, deprem haberinden hemen sonra Endonezya Kızılhaçı'na taziye mesajını ileterek her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi.




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın