KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

En büyük zararı halkımız görüyor

Doğu Güneydoğu’da yaşananları değerlendiren Bakan Yılmaz, “Bu hendeklerden, bu yapılan hadiselerden en büyük zararı halk görüyor. Orada yaşayan insanımız görüyor” dedi. Bingöl’ün ülkenin en huzurlu kentlerinden biri olduğuna da vurgu yapan Yılmaz; “Etrafımızdaki illerde birçok olay yaşanırken Bingöl huzur içinde, en küçük bir olay yaşanmıyor. Bingöl bu konularda her zaman duyarlılığını ortaya koyan bir ilimiz.”

En büyük zararı halkımız görüyor
21 ARALIK 2015 PAZARTESİ 00:30
0
2469
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği'ni (ANKARA BİNYAR) ziyaret etti 

Burada yaptığı konuşmada Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yaşanan olayları değerlendiren Bakan Yılmaz, “Bingöl bugün Türkiye'nin en huzurlu şehirlerinden bir tanesi, etrafımızdaki illerde birçok olay yaşanırken Bingöl huzur içinde, en küçük bir olay yaşanmıyor. Sokağa çıkma yasağı veya hendek hadisesi yaşanmıyor. Bunun için ayrıca Bingöl halkına şükranlarımı sunuyorum. Bingöl bu konularda her zaman duyarlılığını ortaya koyan bir ilimiz. Bu hendeklerden bu yapılan hadiselerden en büyük zararı halk görüyor. Orada yaşayan insanımız görüyor. Dün akşam TOBB'da bütün Doğu ve Güneydoğu'nun bütün ticaret odaları başkanları borsa başkanları gelmişti, onları dinledik. Gerçekten en büyük zararı orada yaşayan insanlar görüyor” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK”

Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde yürütüleceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Biz Bütün siyasi görüşlere saygılıyız. Hiç bir partiyi düşman olarak görmüyoruz, bir rakip olarak görüyoruz. Ama şu noktada çok net ve açık olmamız lazım, terörü şiddeti hiçbirimiz tasvip etmiyoruz ve buna karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Bir taraftan da yatırımlarımızı geliştireceğiz, demokrasimizi haklarımızı hürriyetimiz elbette güçlendirerek daha iyi bir gelecek hep birlikte inşa edeceğiz. Maalesef birileri bunun olmasını istemiyor.”

Bölgede yaşananlardan dolayı işsizliğin arttığını kaydeden Bakan Yılmaz, “İş dünyası zarar gördüğün de daha fazla işsizlik meydana geliyor. Çocukların eğitiminde aksamalar meydana geliyor. Bunlara karşı bizim huzurumuza sahip çıkmamız lazım. Ama fakat lakin dediğimiz sürece bu işler olmaz. Net ve ilkesel bir şekilde teröre karşı olmamız lazım. Burada da bütün siyasetçilere siyasi partilere rol düşüyor. Bu aslında bütün toplumun meselesi. Olaylar daha fazla gelişsin gibi söylemler kullananlarda bütün bu yaşananlardan sorumludurlar. Sorumlu siyasetçi ne dediğine çok dikkat eder. Çünkü siyasetçiler olayları artırmak için siyaset yapmamalı. Tam tersine huzur olsun diye daha fazla barış güvenlik olsun diye gayret etmeli. Bunu tersini yapanlarda yaşananlardan sorumludurlar. Bir tek insanın canı her şeyden kıymetli. Dolayısıyla bu konularda herkesin çok sorumlu olması lazım, herkesin çok dikkatli olması lazım” dedi.

Halkın huzura sahip çıkarak, tavrını net bir şekilde göstermesi gerektiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Biz hükümet olarak politikamızı çok net ortaya koyuyoruz. Bir taraftan halkımızın emniyeti için güvenliği için kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Burada hiç kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın. Ne gerekiyorsa yaptık yapmaya devam ediyoruz yapacağız. Halkımızın zarar görmemesi için  çok büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Her şeyden önemlisi halkımızın huzuruna sahip çıkması, tavrını duruşunu göstermesi.”

Bakan Yılmaz, Bingöl'de bugüne kadar yapılan ve yapılacak yatırımlardan ve yürütülen projelerle ilgili bilgilerde verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın