KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Emniyet: suikast haberleri doğru değil

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Atabeyler operasyonu çerçevesinde, “suikast yapılacağı haberlerini" yalanladı.

Emniyet: suikast haberleri doğru değil
02 HAZİRAN 2006 CUMA 15:36
0
1254
0
AA aa
İsmail Çalışkan, polisin, aralarında askeri personelin de bulunduğu bir gruba (Atabeyler) yönelik gerçekleştirdiği operasyon nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı ile Emniyet arasında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, ”Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, soruları da yanıtladı.

Çalışkan, Eryaman'da gerçekleştirilen operasyonla ilgili bir soruyu yanıtlarken, Ankara Emniyet Müdürlüğüne bir ihbarın geldiğini, bu ihbar çerçevesinde savcı talimatı ve mahkeme kararı ile çalışma başlatıldığını söyledi.

Olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerin ikisinin askeri personel olduğunu ifade eden Çalışkan, Adalet Bakanlığının genelgesi doğrultusunda gözaltına alınan askeri personelin İnzibat Komutanlığına teslim edildiğini bildirdi.

"SUİKAST HABERİ DOĞRU DEĞİL"

Bir başka soru üzerine, “gözaltına alınan zanlıların henüz ifadelerine başvurulmadığını” anlatan Çalışkan, “suikast haberlerinin doğru olmadığını” belirtti.

Basında, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu ile sunucu-şovmen Mehmet Ali Erbil'e suikast yapılacağı iddiaları yer almıştı.  

BELGELERİ KİM DAĞITTI

Ankara'da 31 Mayıs gecesi yapılan operasyon kamuoyunda duyulmadan, ele geçirilen doküman ve diğer bilgiler (krokiler, notlar, şifreler) gazetecilere dağıtıldı. Akşam Gazetesi muhabirini arayan ve Genelkurmay'dan aradığını söyleyen bir kişi, "Eryaman'daki operasyondan haberiniz var mı, ilgilenin" dedi. Daha sonra gazetecilere Genelkurmay nizamiyesi önünde randevu verilerek belgeler teslim edildi. Genelkurmayla ilişkisi olmadığı anlaşılan kişilerin kimlikleri tespit edilemedi.

Bir gazetecinin “Gazeteciler telefonla aranarak Genelkurmay Başkanlığı önüne çağrılıp operasyon ile ilgili krokilerin yer aldığı zarflar dağıtıldı. Bu zarfları kim dağıttı?” şeklindeki sorusu üzerine ise Çalışkan, bu olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Çalışkan, olayla gazetecilerden de yardım alacaklarını, konunun aydınlatılması için çalışma yürüttüklerini ifade etti.
İsmail Çalışkan, operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığına bilgi verilip verilmediğinin sorulması üzerine de operasyonun başlamasının ardından askeri personelin de yer aldığının belirlenmesi üzerine kurumlarına bilgi verildiğini kaydetti.

"POLİS-ASKER SIKINTISI YOK"

Bir gazetecinin, operasyon nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı ile Emniyet Teşkilatı arasında bir problem yaşanıp yaşanmadığını sorması üzerine de “Ankara Emniyet Müdürlüğündeki yetkili arkadaşlarla görüştüm. Operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığımız ile herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Konu koordineli bir şekilde soruşturuluyor” dedi.
Çalışkan, “Başbakanın evinin krokilerinin de bulunduğu” iddialarıyla ilgili bir soru üzerine ise soruşturmanın gizliliği sebebiyle bu tür konularda bilgi vermesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Bir başka gazetecinin sorusu üzerine Emniyet ile askeri kurumlar arasında herhangi bir sıkıntı olmadığını yineleyen Çalışkan, son operasyonun Danıştaya yönelik silahlı saldırı ve Küre Operasyonu ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını bildirdi.



hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın