KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Emniyet suç bilançosunu açıkladı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2013 suç ve olay istatistiklerini açıkladı.

Emniyet suç bilançosunu açıkladı
14 AĞUSTOS 2013 ÇARŞAMBA 05:33
0
1822
0
AA aa

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün, 12 Ağustos 2013 tarihi itibariyle hazırladığı suç ve olay istatistiklerine göre Bingöl'de meydana gelen 142 olayda 1 ton 72 kilo 689 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada: “Olaylarla ilgili gözaltına alınan 242 şahıstan 58'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mal varlığına karşı işlenen 536 olaydan 153'ü aydınlatılıp 383 olayın failleri de aranıyor. 72 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 130 şahıstan 30'u adli mercilerce tutuklandı” denildi.

12 Ağustos tarihine kadar 278 kaza meydana geldiği ifade edilen açıklamada, kazaların 147'sinin maddi hasarlı, 128'inin yaralamalı ve 3'ünün de ölümlü olduğu kaydedildi.

128 yaralamalı kazada 274 vatandaşın çeşitli yerlerinden yaralanırken, 3 ölümlü kazada ise 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kabahatler Kanunu kapsamında sarhoşluktan 30, gürültüden 35, rahatsız etmeden 8, dilencilikten 14, kimlik bildirmemeden 22, emre aykırı davranıştan 4 ve tütün mamullerinin tüketilmesinden 2 olmak üzere halkın huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan toplam 115 kişiye 10 bin 496 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada: “Kişilere karşı işlenen suçlarda 825 olay meydana geldi. 732 olay aydınlatılıp, 93 olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Diğer suçlarda 76 olay meydana gelmiş, 61 olay aydınlatılmış, 15 olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Takibi gereken suçlarda 330 olay meydana gelmiş, 320 olay aydınlatılmış, 10 olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kaçakçılık suçlarında meydana gelen 37 olayda 92 bin 88 paket kaçak sigara ve 6 bin 57 adet muhtelif eşya ele geçirilerek, 44 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır. Mali suçlarda meydana gelen 60 olayda 179 şahıs yakalanmış ve 19 şahsın da yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet suçundan 2 şahsa işlem yapılmış, olayda 124 adet bandrolsüz CD-VCD ele geçirilmiştir. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 33 şahsa işlem yapılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın