KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Emlakta yıldızı parlayacak 9 il...

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından hazırlanan rapor Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı. Araştırmada, 9 ilin konut sektörü ve konut piyasaları, perakende pazarı ve alışveriş merkezleri, turizm ve konaklama tesisleri ile sanayi ve lojistik alanları incelendi.

Emlakta yıldızı parlayacak 9 il...
07 ARALIK 2007 CUMA 09:23
0
1075
0
AA aa
Gayrimenkul Araştırma Raporu'na göre, hane halkı sayısı artışı, kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı konut ihtiyacı öngörülerine bakıldığında 2007-2015 yılları arasında konut ihtiyacının Antalya'da 236 bin, Konya'da 148 bin, Mersin'de 147 bin, Kocaeli'de 94 bin, Diyarbakır'da 90 bin, Kayseri'de 60 bin, Eskişehir'de 47 bin 500, Samsun'da 45 bin ve Erzurum'da 36 bin olması bekleniyor.
      Antalya'da orta üst sınıf konutlar, konut kredisi destekli orta sınıf konutlar ile yerli ve yabancılara yönelik müstakil konutlara kuvvetli talep beklenirken, Diyarbakır ve Erzurum'da kamu sektörünün konut üretimini sürüklemesi, Samsun ve Eskişehir'de ise kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı ihtiyacın yüksek olması öngörülüyor.
      Raporda, diğer illere yönelik beklentiler ise ''Kayseri'de nitelikli orta ve üst gelir gruplarına yönelik olarak özel sektörün konut üretiminde gelişme potansiyeli göstermesi, Kocaeli'de nitelikli ve güvenli konut açığının kapatılması, Konya'da nitelikli konut üretiminin özel sektörün öncülüğünde genişlemesi, Mersin'de özel sektörün site niteliğinde, az katlı, nitelikli konut üretimi'' şeklinde yer alıyor.
      Alışveriş merkezlerinin gelişme olanakları açısından bakıldığında ise raporda 2015 yılına kadar Mersin'de 210 bin metre kare, Antalya'da 200 bin metre kare, Konya'da 150 bin metre kare, Kocaeli'nde 110 bin metre kare, Diyarbakır'da 80 bin metre kare, Samsun'da 60 bin metre kare, Eskişehir ve Kayseri'de ise 35 bin metre kare asgari potansiyel alışveriş merkezi yatırımı yapılabileceği belirtiliyor.
     
      TURİZM YATIRIMI POTANSİYELLERİ

      İllerdeki turizm gelişme eksenleri açısından konaklama tesisleri yatırımı potansiyellerinin de incelendiği raporda, Samsun, Mersin, Konya, Kocaeli gibi illerde 4-5 yıldızlı çok amaçlı otel ve iş olanakları ile donatılmış 3-4 yıldızlı otel yatırımları yapılabileceğine, ayrıca Samsun, Kayseri ve Eskişehir'in dinlence-eğlence-kültür odaklı yatırımlara uygun olduğuna dikkat çekiliyor.
      Raporda ayrıca, Mersin, Kocaeli, Kayseri ve Erzurum'da turizm ve spora yönelik konaklama tesisleri, Diyarbakır, Eskişehir ve Kayseri için iş olanakları ile donatılmış 3-4 yıldızlı oteller, Diyarbakır'da çok amaçlı konaklama tesisleri ve 3-4 yıldızlı butik oteller, Antalya'da ise çok çeşitli turizm işletmeleri ile çok amaçlı konaklama tesisleri, iş otelleri, yat ve golf tesisleri için yatırım olanakları bulunduğu ifade ediliyor. Raporda, 9 ilde 2015 yılına kadar sanayi ve lojistik alanlarında yatırım yapılabilecek alanlara yönelik öngörülere de yer veriliyor.
      İnceleme yapılan illerdeki gayrimenkul yatırım olanakları değerlendirildiğinde, konut yatırımları açısından Antalya, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Mersin'in, alışveriş merkezi yatırımlarında Antalya, Kocaeli, Konya, Mersin ve Samsun'un, konaklama tesisleri yatırımlarında Antalya, Erzurum, Kayseri, Kocaeli ve Mersin'in, sanayi ve lojistik alanlardaki yatırımlarda ise Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin ve Samsun'un, barındırdıkları potansiyel açısından öne çıkan iller olduğu kaydediliyor.



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
22.10.2026
11:45
Bingöl`de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de tam bilet 35 TL, öğrenci bileti 24 TL oldu. Diyarbakır'da tam bilet 28 TL, öğrenci bileti 14 TL; Muş'ta ise tam bilet 23 TL, öğrenci bileti 17 TL. HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Hatem Tarlak, komşu illerle aradaki fiyat farkına tepki göstererek zammın makul seviyeye çekilmesini istedi.
22.10.2026
11:32
Bingöl`de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'ün Genç ilçesinde, eTwinning projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilere internetin bilinçli, güvenli ve sorumlu kullanımı anlatıldı. Eğitimle, dijital dünyadaki risklere karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.
22.10.2026
11:20
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli satış gibi alışverişlerde uygulanabilecek taksit sürelerini belirledi. Televizyondan beyaz eşyaya, bilgisayardan mobilyaya kadar birçok kategoride farklı taksit sınırları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın