KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Emekliye 2 bin 62 lira ikramiye

Emeklinin yıllardır talep ettiği bayram ikramiyesi bu ay Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına taşınacak. Öneri kabul görürse her bir emekli için 2 bin 62 lira bayram ikramiyesi verilmesinin yolu açılacak

Emekliye 2 bin 62 lira ikramiye
08 MART 2018 PERŞEMBE 06:25
0
2512
0
AA aa

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına çevrildi. Bayram ikramiyesi isteyen memurların ve emeklilerin heyecanla beklediği toplantı, Mart ayı içerisinde yapılacak. Toplantıda bayram ikramiyesinin masaya yatırılması beklenirken, memurlar ve memur emeklileri için anlaşma sağlanırsa SSK ve Bağkur emeklilerine de ikramiye yolu açılacak.

2062 LİRA OLACAK

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınan ancak karara bağlanmayan konular daha sonra yapılan KPDK gündeminde ele alınıyor. Toplu sözleşme sonrası ilk KPDK toplantısı Kasım'da yapılmıştı. İkinci toplantı ise bu ay. Toplantıda, memurlara ve emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesi taleplerinin de ele alınması bekleniyor. Memur-Sen, toplu sözleşme masasında ikramiye tutarının ‘en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında' olmasını istemişti. Bu rakam, toplu sözleşme döneminde 1951 liraya tekabül ediyordu. Ocak itibarıyla 2 bin 62 liraya çıktı.

BİR MAAŞ TUTARINDA

Toplantıda anlaşma sağlanırsa, memurlara ve memur emeklilerine yılda 2 kez ikramiye dönemi başlayacak. Bu, SSK ve Bağkur emeklilerine de ikramiye yolunu açabilecek. Çünkü Memur-Sen'in daha önce memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. SSK ve Bağkur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarında 1'er maaş ikramiye verilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, “İkramiye memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağkur emeklilerine de yaygınlaştırılabilir. Bir kararnameyle düzenleme yapılabilir. Yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye uygun olur düşüncesindeyiz” demişti.

Kamu işçilerine devlet tarafından her bayram öncesinde bayram ikramiyesi adı altında ödeme (tediye) yapılıyor. Emekliler aynı hakkın kendilerine de tanınmasını, bunun son derce insani ve eşitlik ilkesinin gerektirdiği haklı bir talep olduğunu söylüyor. Çalışanlara verilen bayram ikramiyelerinde gözleri olmadığını belirten emekliler, “Bayram ikramiyesinin kapsamına emekliler de alınsın. Çünkü bizim de en az çalışanlar kadar buna ihtiyacımız var. Emekli olunca çalışırken aldığımız maaşların yarısı gidiyor” diyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın