KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

El şehristani, petrol fiyatlarından memnun!

Irak Petrol Bakanı Hüseyin El Şehristani, petrol fiyatlarının tatmin edici seviyelerde olduğunu söyledi.

El şehristani, petrol fiyatlarından memnun!
22 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ 15:41
0
1520
0
AA aa

El Şehristani, ABD ham petrolü fiyatının 80 doları aşmasından sonra yaptığı açıklamada, ''Petrol fiyatları tatmin edici düzeyde ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) gelecek ay yapacağı toplantıda üretimi değiştirmesini beklemiyorum'' dedi.

Irak Petrol Bakanı El Şehristani, OPEC'in, 17 Mart'ta yapacağı toplantıda, üretimde değişikliğe gitmek yerine, üyelerin üretim kotalarına uymasını görüşeceğini ifade etti.

OPEC, küresel ekonomik krizin petrole olan talebi düşürmesi nedeniyle 2008 yılında üretimde bir dizi kesintiye giderek, günlük üretimi 4,2 milyon varil azaltmıştı.

PETROL FİYATI

Bu arada uluslararası piyasalarda ham petrolünün varil fiyatı bugün, borç kriziyle uğraşan Yunanistan'a maddi destek verileceği haberi ve ABD dolarının değerinin düşmesi nedeniyle 80 doların üzerine çıktı.

ABD ham petrolünün varil fiyatı Mart ayı teslimi bir ara 66 sent artışla 80,47 dolara kadar çıkarak, altı haftanın en yüksek seviyesini gördü. ABD ham petrolünün varil fiyatı Mart ayı teslimi daha sonra 80 doların altına gerileyerek 79,91 dolardan işlem görmeye başladı.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 78,39 dolardan satılıyor.

Piyasa uzmanları, ''bugün petrolün fiyatının artmasında en büyük etkenin zayıf dolar ve Yunanistan'a maddi yardımda bulunulacağı beklentisi'' olduğunu söylediler. Uzmanlar, Çin'de petrol rafinerisindeki artışın ve Fransız petrol şirketi Total'de devam eden grevin de petrol fiyatının yükselmesinde etkili olduğunu belirttiler.

Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisi, Avro Bölgesi ülkelerinin Yunanistan'a 20-25 milyar avro tutarında bir yardıma hazırlanıldığı yazdı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata`dan toplu taşıma tepkisi!
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın