KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

El maktum hırs yaptı

Dubai Kuleleri'nden tepkiler yüzünden vazgeçen Dubai Şeyhi yeni ihale için Oger Telecom'u ihaleye hazırlayan ajansla anlaştı.

El maktum hırs yaptı
22 ARALIK 2006 CUMA 09:36
0
1231
0
AA aa
Dubai Şeyhi Muhammed El Maktum, geçen yıl tepkiler nedeniyle vazgeçtiği Dubai Kuleleri için ısrarlı. İlk denemesinde yaşanan olaylar nedeniyle ‘kırgın' olduğu belirtilen Maktum, 300 milyon $ biçilen İstanbul Levent'teki arazinin ihalesi için gün sayıyor
Levent'tekİ eski İETT Garajı arazisinin üzerine Dubai Kuleleri adında ikiz gökdelen dikmek için geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle anlaşan, ancak gelen tepkiler üzerine vazgeçmek zorunda kalan Dubai Şeyhi Muhammed El Maktum, projeyi prestij sorunu haline dönüştürdü. Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden Sama Dubai ve Emaar'ın yönetim koltuğunda oturan Maktum, İstanbul'a gökdelen dikmek için, Levent'teki arazinin önümüzdeki aylarda yapılması beklenen ihalesine iddialı hazırlanıyor.

ÖNCE İMAJ YENİLİYOR
500-700 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçmesi beklenen Dubai Kuleleri'ni, İstanbul'da gerçekleştireceği toplam 5 milyar dolarlık projeler zincirinin başlangıç noktası olarak gören Şeyh Maktum, ilk iş olarak Türk kamuoyundaki imajını değiştirme operasyonu başlattı. Geçen yılki sıkıntılı sürecin ardından Türkiye'deki halkla ilişkiler ajansını değiştiren Maktum, daha önce T.Telekom'u alan Lübnanlı Oger Telecom'u ihaleye hazırlayan Bersay Ajans'la anlaştı. Dubai'deki muazzam inşaat projeleri ve Batı ülkelerindeki milyar dolarlık alımlarla önemli bir prestij sahibi olan Maktum, hayal kırıklığına uğradığı Türkiye ve Dubai Kuleleri konusuyla özel olarak ilgileniyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Levent'teki arazinin ihalesi için hazırlıkları son aşamaya getirdi. Konuyla ilgili düzenlemenin yısonundan önce TBMM'den geçeceği belirtiliyor. Yaklaşık 300 milyon dolar değer biçilen araziyle Türkiye'den Zorlu Grubu ilgilenirken, Dubai'de ise bambaşka bir hava hakim. Şeyh Maktum'un yöneticileri Türk rakipler değil, Dubai ve Körfez'den yatırımcıların rekabetinden çekiniyor. Bir Sama Dubai yetkilisi, ihale bedelinin proje maliyetini artıracağını kaydederken, ” Yine de kârlı bir iş yapacağımızı düşünüyoruz “ dedi. Aynı yetkili, ”Yine başarısız olursak, Türkiye projelerini rafa kaldırabiliriz “ diye konuştu.

Dubai Finans Merkezi'ne giren ilk Türk Ata Yatırım

* Uluslararası finans merkezi olma konusunda yakın bölgede İstanbul'un en büyük rakibi konuundaki Dubai'ye Türkiye'den ilk girişi Ata Yatırım yaptı. Ata, Türkiye ile Dubai arasında şirket evlilikleri ve doğrudan yatırım konusunda danışmanlık vermek için Duabi'de Ata Yatırım Dubai adında bir ofis açtı. Ata Yatırım Dubai'nin açılışı için düzenlenen yatırımcı zirvesine Türkiye'den Ata Yatırım Başkanı Korhan Kurdoğlu, Devlet Bakanı Ali Babacan, ÖİB Başkanı Metin Kilci ve Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk de katıldı. Kurdoğlu, tüm dünyadan 300'e yakın finans kuruluşunun yer aldığı Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan ilk Türk şirketi olduklarını söyledi. Kurdoğlu amaçlarının Dubai, diğer emirlikler ve Kuveyt'teki sermayenin Türkiye'deki yatırımlarına aracılık etmek ve Türk işadamlarının da bu bölgede hizmetlerine destek vermek olduğunu kaydetti.
 


Vatan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2026
12:39
Anşin:
Anşin: 'Enflasyon Düşmüyor, Maaşlar Eriyor'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
04.05.2026
12:26
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan Parkinson hastası 45 yaşındaki emekli öğretmen Kutbattin Keskin'den 2 gündür haber alınamıyor. Bölgede başlatılan arama çalışmalarında şahsa ait olduğu değerlendirilen mont ve cep telefonu bulundu.
04.05.2026
12:24
Solhan FK, Penaltılarla BAL`a Yükseldi
Solhan FK, Penaltılarla BAL'a Yükseldi
Bingöl 1. Amatör Lig'de mücadele eden Solhan FK Spor, Çaytepe Spor karşısında penaltı atışları sonucu galip gelerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselme başarısı gösterdi.
03.05.2026
21:39
Kooperatiften Yayan`ın iddiaların jet yanıt!
Kooperatiften Yayan'ın iddiaların jet yanıt! 'Genel Kurul Şeffaf ve Usule Uygun Yapıldı'
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Demir, genel kurul sonrası ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, sürecin mevzuata uygun ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü ve genel kurulun kamera kaydı altında olduğunu açıkladı.
03.05.2026
19:48
Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'
Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.
03.05.2026
19:46
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası 'Şike' İddiası
Genç Muratspor'un Doğubeyazıtspor'u 2-0 mağlup etti ve bu skorla ligde kalacaktı ancak aynı anda oynanan Kurtalanspor – Şırnak Petrolspor maçı 5 dakika uzatıldı ve Kurtalanspor 5 dakikada 3 gol atarak 5-4 maçı kazanınca Genç Muratspor küme düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın