KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

‘El feneriyle başkanı arıyoruz!’

İkamet ettiği Aşağı Çarşı semtinde belediye hizmetlerinden faydalanamadıklarını belirten Selahattin Asan isimli bir kişi, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp için sert konuştu. Asan: “Gündüz ortası el feneri alıp başkanımızı arıyorum. Ne zaman arasam il dışında deniliyor”

‘El feneriyle başkanı arıyoruz!’
23 EKİM 2007 SALI 09:48
0
1859
0
AA aa
Bingöl'ün ilk yerleşim yeri olan ‘Aşağı Çarşı' semtinde ikamet eden Selahattin Asan isimli bir kişi, belediyeden yana dertli konuştu.
Belediye hizmetlerinden yararlanamadıklarını belirten Asan, sürekli il dışına çıkan Başkan Hacı Ketenalp için de sert konuştu.
Yollarının bulunmadığını, kanalizasyon sularının açıktan aktığını, sivrisineklerin rahat vermediğini, her tarafın çöp içerisinde olduğunu aktaran Asan, belediye başkanını Aşağı çarşı'ya davet etti.
Belediye Başkanının, her sabah şehri dolaşması ve neler olup bittiğini, eksiklerin ne olduğunu yerinde görmesi gerektiğini ifade eden Asan:”Ben tam 4 yıldır başkanı göremiyorum.  Gündüz ortası el feneri alıp başkanımızı arıyorum ama nerde! Ne zaman arasam ‘başkan il dışında' deniliyor. Kendisi bizim değil de başka illerin başkanı gibi davranıyor. Sürekli il dışında”  
“Bir gün burada yaşasın!”
Aşağı çarşının ziraatçıları olarak tüm ağaçlarının kuruduğunu, sebze ekemediklerini, hanlardan gelen pisliklerin ağaçları kuruma aşamasına getirdiğini, sivrisineklerin rahat vermediğini anlatan Asan, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'i, ne durumda olduklarını görmeleri için ‘Aşağı Çarşı'ya davet etti.
‘Başkan, pislik içinde yaşamamıza razı ise buyursun gelsin bir gün burada yaşasın' diyen Asan: “Gelin buranın kokusunu bir de siz alın. Siz durursanız ben de dururum. Gübreden geçemiyoruz. Şehrin göbeğinde hayvancılık yapılmasına izin veriyorlar, ondan sonrada ineklerden yakınıyorlar. Belediyenin şehir dışında arsaları var, orda yer göstersinler hayvancılığı orada yapsınlar” diyerek tepkisini dile getirdi.
‘Çöp parasını ne için veriyoruz?'
Semtlerinin pislikten geçilmediğini vurgulayan Asan, verdikleri temizlik paralarının ne amaçla kullanıldığının açıklanmasını istedi. ‘Çöp parası veriyoruz ama çöpler 3-4 günde vir toplanıyor' diyen Asan, “Çöp bidonları yok. Bizim çöp paramızı niye yukarıya taşıyorsun. Bizim paramızı bize harcasan kâfi. Hiçbir hizmet alamıyoruz. Eski Bingöl'ün bu hale geleceğini rüyamda görsem inanmazdım ama şimdi içinde yaşıyorum Atalarımızdan kalan ve tarihimize ışık tutan ‘Aşağı Çarşı' şimdi pislik içinde. Atalarımızın mirasına böylemi sahip çıkılır” sözleriyle tepkisini sürdürdü.
‘Harita mühendisi haritaları bozdu'
Bingöl'ün ilk olarak inşa edildiği Aşağı Çarşı'daki ‘vali konağı', ‘halkevi', ‘jandarma lojmanı', ‘askerlik şubesi', ‘karakol', ‘belediye garajı'nın nerede olduğunu soran Asan, Belediye başkanının bu yerleri göstermesini istedi.
‘Arsa Ofis Genel Müdürlüğü'nden Belediyeye devredilen 96 parsel arsa nerede?' sorununun yanıtlanmasını isteyen Asan, bu arsaların seçim senaryolarında kullanıldığını iddia etti.
Belediye başkanının, ‘İmar Müdürü'nü de yanına alarak ‘Aşağı Çarşı'ya gelmesini isteyen Asan, İmar müdürünün bu durumu açıklaması ve netleştirmesi durumunda kendilerinin de hoşgörü göstereceklerinin altını çizdi.
‘Aşağı Çarşı hangi il'e, hangi ilçeye yada hangi kasabaya bağlıysa söylesinler bizde bilelim' ifadelerini kullanan Asan: “Başkanı, Harita Mühendisi diye seçtik ama o geldi bütün haritaları bozdu. Aşağı Çarşı Bingöl'ün tarihidir. Bingöl'ün tarihine sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.
Asan, ne olduğu, kime verildiği bilinmeyen arsalarla ilgili konuyu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini de sözlerine ekledi.
 

 

 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın