KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

El emeği göz nuru ürünlerle ev ekonomisine katkı

Bingöl'de Aile Destek Merkezi'ne giden kadınlar, hem sanat öğreniyor hem de ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sunuyor.

El emeği göz nuru ürünlerle ev ekonomisine katkı
19 ŞUBAT 2021 CUMA 14:12
1
2051
0
AA aa

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi (Adem), ev hanımlarının hem meslek öğrenmelerine hem de aile ekonomisine katkı sunmalarını sağlıyor. Yaklaşık 3 ay önce Bingöl merkez Düzağaç bölgesinde açılan 2. Aile Destek Merkezi, 60 kadına meslek öğrenme imkanı sunmaya başladı. Haftanın 5 günü destek merkezine gelen ev hanımları, hem burada meslek öğreniyor hem de ekonomik kazanç sağlıyor. Filografi, tel kırma, rölyef, ahşap seramik boyama, geri dönüşüm, mis sabun, amigurimi bebek yapımı, teraryum gibi kurslarda eğitim gören kadınlar, çocuklarını da destek merkezi içindeki ana sınıfına gönül rahatlığı ile bırakabiliyor.

Aile Destek Merkezindeki çalışmalar hakkında bilgi veren koordinatör Dilan Bayraktar: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Merkezlerimiz kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel gelişim yönünden katkı sunmaktadır. Merkezimiz yaklaşık 3 ay önce açıldı. Şu anda üç kursumuzda 9 modülle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bunlar tel kırma, rölyef, filografi, ahşap-seramik boyama, geri dönüşüm, mis sabun, teraryum yapımı, kütük tasarımı gibi çalışmalarımız. Bunun yanı sıra okuma-yazma kurslarımız eğitim seminerlerimiz, annelerimizin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı bir ana sınıfımız mevcut. Orada yine 15 çocuğumuza da eğitim vermekteyiz” dedi.

Özel siparişler alındığını ve yılsonu sergilerinde ürünlerin satışının yapılacağını aktaran Bayraktar: “Hedefimiz; kadılarımızın yapmış oldukları ürünlerin satışlarını gerçekleştirerek ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak. Burada hem özel siparişler alıyoruz, hem de kadınların maddi kazanç sağlamalarına vesile oluyoruz” diye konuştu.

Aile Destek Merkezi'ndeki kursa gelen iki çocuk annesi Burcu Demir ise “Genelde vaktim hep evde geçiyordu. Sonra Aile Destek Merkezinin açıldığını duydum ve sonra bilgi almaya geldim. Burada el sanatları, ahşap boyama gibi alanların olduğunu öğrendim. Elim örgüye daha yatkındı, orayı tercih ettim. Burada amigurimi yapıyorum, onları öğreniyorum. Hem ev ekonomisine hem kendime burada bir şey öğreniyorum, paylaşıyorum. Sağolsunlar destek olup ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın