KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

‘El Emeği Göz Nuru’ ürünler sergilendi

Sergilen ürünlerin birçoğu Bingöl'ün kültürüne ait ürünler olduğunun altını çizen Burakgazi: “Burada sergilediğimiz bazı ürünlerimiz Ankara'da da sergilenecek”

‘El Emeği Göz Nuru’ ürünler sergilendi
19 EKİM 2009 PAZARTESİ 08:18
0
1671
0
AA aa
Direkli Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği'nin Avrupa Birliği (AB) kapsamında yürüttüğü ‘El Emeği Göz Nuru' projesiyle açılan dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler sergilendi.

Bingöl Merkeze bağlı Direkli Köyü'nde ‘El Emeği Göz Nuru' projesi çerçevesinde açılan dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler Cumartesi günü Sanat Sokak'ta kurulan sergiyle sergilendi.

Yaklaşık 500 parçanın sergilendiği sergi bir gün boyunca 12.00–16.00 saatleri arasında açık kaldı.

Açılan sergi ile ilgili gazetecilere bilgi veren kurs hocası Songül Burakgazi, sergide sergilen ürünlerin birçoğu Bingöl'ün kültürüne ait ürünler olduğunu ve sergi de sergilenen ürünlerin 2 ay gibi kısa bir süre de hazırlandığını söyledi.

Kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin tamamı el emeği olduğunu belirten Burakgazi: “Dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ürünlerimizin tamamı el emeğidir. Hiçbir ürünümüzde makine kullanmadık. Burada sergilediğimiz bazı ürünlerimiz Ankara'da açılacak olan sergide sergilenecektir” dedi.

Direkli Köyü ve Direkli Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Fikri Çavunmirza ise AB projeleri kapsamında hazırlanan ‘El Emeği Göz Nuru' projesi çerçevesiyle açılan dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiğini belirterek, sergide sunulan bazı ürünlerin Ankara'da açılacak olan sergide sergileneceğini de vurguladı.

Usta öğreticilerin direktifleriyle ve yönlendirmeleriyle kursiyerlerin kısa bir süre içerisinde bu ürünleri hazırladığını belirten Çavunmirza, sergide emeği geçen kurs hocası Songül Burakgazi'ye ve bayan kursiyerlere teşekkür etti.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın