Ahilik Haftası nedeniyle açıklama yapan Vali Kadir Ekinci; 'Ahilik, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir.'
Ahilik Haftası nedeniyle açıklama yapan Vali Kadir Ekinci; şu ifadelere yer verdi:
“Ahilik, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir. Bir meslek örgütü olarak Ahilik müessesi, bir yandan kendi iç dinamikleri ile ticarî alanda bir kontrol mekanizması sağlarken, diğer yandan da müntesiplerinin ahlâkî açıdan temel değerleri öğrenmesine ve bunları hayata geçirmesine yardımcı olan bir sivil toplum kuruluşu karakterine sahiptir. Esnaf ve sanatkârlara iş yerinde çırak, kalfa ve usta hiyerarşisini öğreten Ahilik yapısında diğerkâmlık, yardımseverlik, iyilikseverlik gibi duygular da temel parametreler olarak işlenmektedir. Osmanlı İmparatorluğu'nun dünyanın en büyük güçlerinden biri olmasında ve 724 yıl hüküm sürmesinde Ahilik Teşkilatı önemli bir paya sahip olmuştur. Bugün de aziz milletimiz, hak, emek ve ahlak gibi kavramların beslediği aynı düşünceyi sürdürmektedir. Kazanırken de harcarken de sınırlar gözeten, alırken de satarken de ölçü ve tartıyı adaletle yapan, daima cömert ve iyilikten yana duran, toplum menfaatini kendi menfaatinden önce bilen bu anlayış hamdolsun Anadolu'nun mayası olarak devam etmektedir. Her yeni Ahilik Haftası'nda esnafımızın sorunlarının azaldığı, toplum içerisindeki saygın konumlarının daha da yükseldiği, ekonomik durumlarının daha da iyi olduğu, tüm şartlarının da belli bir düzeyin üzerine çıktığını görme temennisi içindeyiz. “Elini açık tut, kapını açık tut, sofranı açık tut.” düsturu ile kurulan ve işleyen Ahilik'in, 12-18 Eylül tarihleri arasında kutladığımız 35. Ahilik Haftası münasebetiyle, “Hâk ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” diyen Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd ederken başta tüm esnaf ve sanatkâr hemşehrilerimiz olmak üzere Bingöllü hemşehrilerimin Ahilik Haftası'nı kutluyorum.”
Sayin valimizi bizim bingölü anlatt gercekten yardimsever ve merhametli bir ilimizin olmasi bizlere gurur veriyor ..bingöllu olmak bir ayricaliktir.Ahilik bingölden başlar üretim yeri bingöldur diyebiliriz
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın