KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Ekim ayında 107 aileye ulaştılar

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılı Ekim ayında 107 aileye 92 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Ekim ayında 107 aileye ulaştılar
02 KASIM 2021 SALI 15:52
2
1339
1
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılı Ekim ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' hadis-i şerifini düstur edinerek, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinen Bingöl Umut Kervanı Derneği, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “Ekim ayında; 23 aileye 3 bin 397 TL tutarında gıda yardımı, 16 aileye 1.760 TL tutarında kırmızı et yardımı, 33 aileye 27 bin 850 TL nakit (para) yardımı, 35 aileye 59 bin 335 TL giyim ve ayakkabı yardımı olmak üzere toplamda 107 aileye 92 bin TL yardım yapılmış oldu” dedi.

Hayır kervanına destek talebini yineleyen Gönül, “Umut Kervanı, duyarlı ve yardımsever halkımızın yoksul ve fakire açılan kapısıdır. Bizler yetkili ve çalışanlar olarak, sizin adınıza koşuşturuyor, yoksul ve kimsesizlere kol kanat germeye çalışıyoruz. Maalesef toplumumuzda gerek enflasyon, gerek işsizlik ve gerekse de boşanma olaylarına binaen yoksul ve fakirlerin sayısında da her geçen gün artışlar oluyor. Yardım için derneğimize başvuranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Muhtaç ailelerle ilgili tutanaklarımız ve dosyalarımız da gün geçtikçe kabarmış oluyor. Bu ağır yükü kaldırmak, bunca yarayı sarmak elbette ki tek başımıza üstesinden gelebileceğimiz bir durum değildir. Bunun için inançlı, duyarlı ve vicdanlı bütün halkımızı ve bilhassa hali vakti yerinde olan insanlarımızı inisiyatif almaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki, kimsesiz ve darda kalmışlara yardım eli uzatmak, hem dinimizin hem de örfümüzün gereğidir. Bu durum hem insani hem de İslami sorumluluğumuzun gerekleri arasındadır. Bu vesileyle varlıklı ve sorumluluk sahibi hemşerilerimize çağrımızı yeniliyor, bu hayır kervanına ve bu hayır yarışına katılmalarını canı gönülden arzuladığımızı ifade etmek istiyoruz. Rabbim bütün kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86644)
02 Kasım 2021 Salı 16:34
hak etmeyenlere umut veriyorlar benim bildim afatlarda bir çok kişi ye veriyorlar. beni sizi alırlar satmazlar arsalar evler herşey mevcut. muhtarın adamları koliyi verirken evlerine baksaniz çoğu kisinin evinde olmayan eşya var.
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın