KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Eğitime 120 milyon tl yatırım

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 öğretim yılı İl Danışma Komisyonu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali Taşyapan, okulların fiziki yapısına dikkat çekerek, 2013-2014 eğitim öğretim yılında okullar için 120 milyon TL harcandığını söyledi.

Eğitime 120 milyon tl yatırım
07 KASIM 2014 CUMA 21:08
0
1654
0
AA aa

 Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 öğretim yılı İl Danışma Komisyonu 1 nolu toplantısı İl Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı,İl Defterdarı Özgür Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Maarif Müfettişleri Başkanı Hayrettin Çakırcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Suna, Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akçan, Sendika temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“TOPLANTI YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR”

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Müdürlüğünün akademik, sosyal ve kültürel çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek temel eğitim, ortaöğretim, din öğretimi ve mesleki eğitimde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Toplantının eğitim öğretimi, milli eğitim ile milli eğitimin koordinesinde yürüyen diğer kurumlarla koordinasyonu sağlamak, önlemleri almak, özelikle eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Sarı: “İlimizde 430'a yakın okul, 62 bin öğrenci, 3 bin 600 öğretmenle eğitim öğretimi yürütüyoruz. 2013-2014 eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde bitirip, 2014-2015 eğitim öğretim yılına da ciddi bir sıkıntı ve aksaklıkla karşılaşmadan başladık. Bizden kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı gecikmeli olarak başladık. Şuan itibariyle hiçbir okulumuzda öğretmen açığı olmadan, bacası tütmeyen hiçbir okulumuz kalmadan eğitim öğretime başladık ve hamd olsun iyi bir şekilde de götürüyoruz. Bizim özelikle üzerinde yoğunlaştığımız konular birincisi eğitim, ikincisi ise öğretimdir” dedi.

“EĞİTİMİN 2 ANAHTARI VARDIR”

“Eğitimin 2 anahtarı vardır, birincisi öğretmen, ikincisi ise öğrencidir” diyen Sarı, şunları söyledi: “iki unsurda morali yerinde olursa, fiziki şartlar iyi olursa ve iyi bir ortam hazırlanırsa ilimiz hakkettiği noktaya mutlaka gelecektir” dedi.

Eğitim-öğretim ve yatırımların yanı sıra projeler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG), taşımalı eğitim, hayat boyu öğrenme etkinlikleri ve okullar hayat olsun çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Sarı, bütün bu gelişmelerde Bingöl ilinde bulunan bütün kurumların katkısı olduğunu ifade ederek emeği geçenlere ve kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

“EĞİTİM HEPİMİZİ İLGİLENDİREN BİR KONUDUR”

Sarı'dan sonra bir konuşma yapan Vali Taşyapan, eğitim toplumun bütün dinamiklerini ilgilendirdiğini vurgulayarak: “Eğitim, sadece Milli Eğitim Müdürlüklerinin, öğretmenlerin, okul idarecilerinin tek başına yürütebilecekleri bir konu değildir. Hepimiz burada katkı sunmak durumundayız. Hem kanunlarla bize sunduğu imkanlarla katkı sunmak durumundayız, hem de bu eğitim hizmetinin muhatapları olarak katkı sunmak durumundayız. Okullar olmadan eğitimin yapılması mümkün değildir. Bu nedenle bize mutlaka fiziki yapılar gerekecek. Fiziki yapılar bunun için önemli. Bina olmadan eğitim, öğretim yapamayız. Bu binaları ne kadar güzel yaparsak, ne kadar albeni yaparsak, çocuklarımızın da oraya gitmeleri, iştah duymaları o kadar güzel olur. Bingöllümüz hakikaten son yıllarda güzel okullara kavuştu” dedi.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Bingöl'de devlet okullar için 120 milyon TL kaynak ayrıldığını belirten Vali Taşyapan, şunları söyledi: “Bu parayla okullarımızı güzelleştirdik. 2014 yılında da okullarımızın donanımlarıyla ilgilendik. Geriye kalan birkaç okullumuzun da fiziki yapılarında tamamlandığında Bingöl'de eğitim öğretimin alt yapısı açısından bir sıkıntımız kalmayacaktır.”

Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger'in sunumunun ardından katılımcılar söz alarak görüş, öneri, beklenti, sorun ve çözüm önerilerini paylaştılar. Toplantı Vali İbrahim Taşyapan'ın kapanış ve teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın