KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Eğitim sen'in internet sitesine erişim engellendi

Eğitim Sen Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Örgütlenme Sekreteri  İsmail Koç, Eğitim Sen’in web sayfası, kamuoyunda “Harun Yahya” olarak bilinen Adnan Oktar’ın Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendiğini söyledi.

Eğitim sen`in internet sitesine erişim engellendi
25 EYLÜL 2008 PERŞEMBE 23:24
0
1467
0
AA aa
Koç, yaptığı açıklamada; “24 Eylül 2008 Çarşamba günü sabah saat 09.40’dan itibaren Eğitim Sen’in web sitesine (www.egitimsen.org.tr) girenler, son dönemde sıkça karşılaştığımız “Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir” ifadesini görmüşlerdir. Ancak Eğitim Sen Genel Merkezine bu konuyla ilgili daha önce herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmamış olması, bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı olarak yapılmış olduğunu göstermektedir.

Eğitim Sen’in daha önce Adnan hocacılar tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen “Yaradılış Atlası” ile ilgili olarak yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek kapatılmış olması her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durumdur” dedi. 

Son dönemde özellikle yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaşmış olmasının son örneği Eğitim Sen’in internet sitesinin erişime engellenmesi olmuştur diyen Koç, sözlerine şöyle devam etti:  “Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın insanca yaşamanın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur.

Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz.

Bir eğitim sendikasının internet sitesinin herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadan işleme koyulan bir mahkeme kararı ile erişime engellenmesinin, “demokrasi” ve “özgürlük” kelimelerini dillerinden düşürmeyenler tarafından nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyoruz. 

Sendikamız internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimleri başlatmış bulunuyoruz. En kısa zamanda bu hukuksuzluğa son verilmesini ve eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim Sen’in internet sitesinin açılmasını istiyoruz.”

 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın