KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Edirne'de taşkın ''afet''e dönüştü

Edirne'de Bulgaristan'ın Arda Nehri üzerindeki barajlardan aşırı miktarda suyu nehir yatağına bırakması nedeniyle meydana gelen taşkınlar ''afet'' boyutuna ulaştı. Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında ulaşım zırhlı personel taşıyıcılarla yapılabiliyor, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan ise ulaşım yapılamıyor.

Edirne`de taşkın ``afet``e dönüştü
14 MART 2006 SALI 12:52
0
2427
0
AA aa
Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Dışişleri Bakanlığı'na yazdıkları yazıda Bulgaristan'ın nehirlere bıraktığı normalin üstündeki su miktarı nedeniyle uyarılmasını istediklerini belirtti. Miroğlu, nehirlerdeki taşkın dolayısıyla Karaağaçta'ki pansiyonlu okullarda barınan öğrencileri kaldıkları yerden alarak, tahliye edeceklerini söyledi.


Nehir taşkınları konusunda görüşmelerde bulunmak üzere bugün Bulgaristan'a gideceğini bildiren Miroğlu, ''Bu çerçevede Bulgaristan'ın Evros Valisi ve Yunanistan'ın Dedeağaç Valisi ile görüşeceğiz'' dedi. Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü ise Bulgaristan'da yağışların devam ettiğini belirterek, buna bağlı olarak nehirlerin debilerinde artış olacağı konusunda Bulgaristan yetkililerinden net bir bilgi alamadıklarını söyledi.
Trakya Üniversitesi'nin Karaağaç semtindeki rektörlük binasına, nehir taşkınları nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı için öğrencilerin Lisansüstü Eğitim Sınavı (LES) başvurularını Ayşekadın Yerleşkesi'ndeki ilgili birimlere yapabilecekleri belirtildi. Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan ve Edirne'de çalışan vatandaşlar adeta nehir yatağı haline gelen Lozan Caddesi'nden zırhlı personel taşıyıcılarla geçirilerek, ulaşım sağlanıyor.
Lozan Caddesi'nde 4 otomobil tamamen su altında kalırken, hayvanlarına bakmak için caddeyi traktörle geçmek isteyen ve mahsur kalan 4 kişi sivil savunma ekiplerince kurtarıldı. Bölgede bulunan restoran, çay bahçesi ve bağ evleri su altında kalırken, bazı barakalar yıkıldı, ağaçlar kökünden söküldü.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri bugün karla karışık yağmurun görüleceği ilde hava sıcaklığının 1 derece olduğunu, yarın da yine karla karışık yağmur yağışının beklendiğini ve hava sıcaklığının eksi 3 derece olacağını bildirdiler.

(mynet)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın