KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Edebiyatın 40 yılı'nda yaşar kemal

Dünyanın en prestijli edebiyat dergilerinden Le Magazine Littéraire, 40. yaşını “Edebiyatın 40 Yılı” başlıklı özel bir sayı hazırlayarak kutluyor. Dergide Türkiye'den yalnız Yaşar Kemal var.

Edebiyatın 40 yılı`nda yaşar kemal
24 ARALIK 2006 PAZAR 01:26
0
1052
0
AA aa
İSTANBUL - Son sayısında 1966-2006 arasında yayımlanan en iyi 40 kitabı, yazarların kendi ağzından tanıtan derginin listesi oldukça zengin: Gabriel García Márquez, Günter Grass, Jorge Luis Borges, Louis Aragon, Marguerite Duras, Octavio Paz, Umberto Eco ve Yaşar Kemal. 1982 yılını Yaşar Kemal'in ‘Yılanı Öldürseler' (YKY) adlı romanına ayıran dergi, kitap için övgü dolu ifadeler kullanıyor.


Ünlü Türk romancı Yaşar Kemal'in kitaplarında doğanın çok önemli bir yer tuttuğunu ve doğup büyüdüğü yer olan Çukurova'yı dünya edebiyat sahnesine çıkardığını belirten dergi, geleneksel aşık-hikâyecilerin mirasından beslenen Yaşar Kemal'in Cervantes ve Stendhal'dan da etkilendiğini dile getiriyor.

‘Yılanı Öldürseler' yayımlandığında ne demişlerdi:
-”Şiddetli, yaratıcı enerjinin sürüklediği, özlü kısa bir roman.”
World Literature Today (ABD)

-“Yaşar Kemal'in sanatı, kimi yerde acı, kimi yerde şiirsel dokunuşlarla keskin, haşin, kontrollü, sertçe boyanmış.”
The Listener

-“Zengin yaratısı, Yaşar Kemal'i herkese seslenen zaman ötesi büyük klasiklere yaklaştırmaktadır.”
Michel 1. Makarius, Jeune Afrique (Fransa)

Derginin internet sitesi için:
http://www.magazine-litteraire.com/index2.htm

İNCE MEMED 50 YAŞINDA
32 yıllık bir zaman diliminde yazılan 4 ciltlik ‘İnce Memed' romanı, Türk Edebiyatı'nın başyapıtlarından biri.

Yapı Kredi Yayınları, İnce Memed'in okurla buluşmasının 50. yıldönümü nedeniyle özel bir basım yaptı.

Özel cildi ve kutusuyla yayımlanan kitapların 500'ü Yaşar Kemal tarafından imzalandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.09.2025
18:14
Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar
Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar
Bingöl'ün Genç İlçesi Makber rampası mevkiinde kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki kayalığa çarptı. 3 kişinin yaralandığı kazada araç hurdaya döndü!
07.09.2025
17:59
12Bingölspor dört atıp lider oldu
12Bingölspor dört atıp lider oldu
Ligin ilk haftasında Şanlıurfa ekibi Karaköprü Belediyespor'u ağırlayan yeşil beyazlı 12Bingölspor, sergilediği yüksek performansla rakip fileleri 4 kez havalandırarak 3 puanı kaptı ve liderlik koltuğuna oturdu.
07.09.2025
16:24
Bingöl Belediyesi`nden 191 Tonluk Geri Dönüşüm
Bingöl Belediyesi'nden 191 Tonluk Geri Dönüşüm
Bingöl Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında giysi kumbaraları aracılığıyla 2 yıl içerisinde 191 ton tekstil atığı topladı. Ayrıştırma işlemleriyle iyi durumda olduğu belirlenen yüzde 5'lik kısım ihtiyaç sahiplerine, kalan kısım ise geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandırıldı.
07.09.2025
16:03
Uçaklarda her yolcuya içme suyu ücretsiz verilecek
Uçaklarda her yolcuya içme suyu ücretsiz verilecek
Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, artık uçak yolcuları için ücretsiz içme suyu dağıtılacağını duyurdu. Yolcular, uçuş süresince en az 200 ml içme suyundan ücretsiz olarak faydalanabilecek.
07.09.2025
15:52
Bingöl`den Korkulutaş`a mansiyon ödülü
Bingöl'den Korkulutaş'a mansiyon ödülü
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen 'Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması'nda Anadolu Ajansı Bingöl temsilcisi ve Bingöl Basın Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Korkulutaş, mansiyon ödülüne layık görüldü.
07.09.2025
15:27
Bingöl`de hapis cezası bulunan iki zanlı yakalandı
Bingöl'de hapis cezası bulunan iki zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki zanlı polis ekiplerince yakalandı. Biri 5 yıl, diğeri 8 yıl ceza alan zanlılar, tutuklanarak cezaevine teslim edildiler. Ayrıca şüpheli bir şahıs üzerindeki aramada ruhsatsız silah ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın