KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Ebk'nın 50 bin ton kasaplık hayvan ithalatı ihalesi bugün yapılacak

Et ve Balık Kurumu (EBK) 50 bin ton kasaplık hayvan alımı için yarın ihaleye çıkacak.

İhale, EBK Genel Müdürlüğü Toplantı salonunda pazarlık usulü ile yapılacak.

ABD (Teksas, Alabama ve Washington eyaletleri hariç), Brezilya (Parana bölgesi hariç), Uruguay, Arjantin (Corrientes ve Misiones bölgeleri hariç), Şili, Yeni Zelanda, Avustralya, İzlanda, Norveç, Estonya, Litvanya, Letonya ve Macaristan'dan Angus, Hereford, Simmental, Charolais, Limousin ve Brown swiss ırkı kasaplık hayvan ithalatı yapılacak.

Hayvanların yaşları 12–24 ay arasında, cinsiyeti erkek, canlı ağırlığı asgari 400 kilogram 750 kilogram olacak.

Ebk`nın 50 bin ton kasaplık hayvan ithalatı ihalesi bugün yapılacak
15 TEMMUZ 2010 PERŞEMBE 08:24
0
1746
0
AA aa
İthal edilecek hayvanların teslim yerleri ve miktarlar şöyle:

Eskişehir kombinasına 4 bin 500 ton, Sakarya kombinasına 4 bin 500 ton, Bursa kombinasına 4 bin 500 ton, Ankara kombinasına 4 bin 500 ton, İstanbul kombinasına 4 bin 500 ton, Erzurum kombinasına 1500 ton, Bingöl kombinasına 1500 ton, Van kombinasına 1000 ton, Ağrı kombinasına 1000 ton, Adana kombinasına 3 bin ton, Diyarbakır kombinasına 3 bin ton, Konya kombinasına 3 bin ton, Kayseri kombinasına 3 bin ton, Gaziantep kombinasına 3 bin ton, İzmir kombinasına 2 bin 500 ton, Aydın kombinasına bin ton, Afyon kombinasına 2 bin ton, Burdur kombinasına 1000 ton, Manisa kombinasına 1000 ton.


Et fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için Bakanlar Kurulu kararıyla EBK Genel Müdürlüğü'ne ilk olarak 30 Nisan 2010'da, canlı sığır için 16 bin ton, sığır eti için (taze veya soğutulmuş, dondurulmuş) 7 bin 500 ton ithalat yetkisi verilmişti. EBK, et ithalatı yerine kasaplık hayvan ithalatını uygun görmüş, et ithalinin düşünülmediği belirtilmişti.


EBK, 20 Mayıs'ta 8 bin ton kasaplık hayvan, 14 Haziran'da 4 bin ton besilik hayvan, 1 Temmuz'da ise 4 bin kasaplık hayvan ithali ihalesi gerçekleştirmişti.

Bakanlar Kurulu, EBK'ya 29 Haziran 2010'da damızlık olmayan canlı sığır ithalatı için 100 bin ton olarak belirlenen tarife kontenjanı açmıştı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın