KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

E-ticaret ve kosgeb konulu panel

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, sanayi-üniversite işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla İnivasyon, E- Ticaret ve KOSGEB Destekleri konulu panel düzenlendi.

E-ticaret ve kosgeb konulu panel
18 HAZİRAN 2011 CUMARTESİ 00:19
0
2530
0
AA aa

Sanayi-üniversite işbirliğinin geliştirilmesi için Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde düzenlenen İnivasyon, E- Ticaret ve KOSGEB Destekleri konulu panel;dün saat 14.00'de Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı. 

Düzenlenen panele Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, Teknokent A.Ş. Müdürü Prof Dr. Erhan Akın Fırat, F.Ü. Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. İbrahim Türkoğlu ve çok sayıda girişimci katıldı.
Teknokent A.Ş. Müdürü Prof Dr. Erhan Akın, İnivasyon (Yenilikçilik) konulu sunum yaptı. Prof. Akın yaptığı sunumda insanların her konuda karar vermelerini etkileyen paradigma denilen, deneyim ve tecrübelerinden kaynaklanan bakış açısının bulunduğunu; bu paradigmaları nedeniyle insanların yenilikleri kabul etmesinin çok zor olduğunu belirtti.
Türkiye'nin ileriki yıllarda ekonomi alanında başarılı olabilmesi için yeni endüstri alanlarına yönelmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Akın, bunu başarmak için Türkiye'de inovasyon kavramının uzun vadeli bir programa oturtulması gerektiğini belirtti. Akın, inovasyonun yenilikçilik, ekonomik ve ticari alanda ise 'ticat'(ticari icat) anlamlarına geldiğini; bu kavramın "Eski köye yeni adet getirmek" olarak anlaşılabileceğini ifade etti.
Akın, mevcut anlayışın ticaret noktasında değişime izin vermediğini belirterek,” Mevcut paradigma değişime izin vermiyor. Örneğin giyim kuşam noktasında dahi değişim yapamıyoruz. Toplumdaki algı ‘eski köye yeni adet gelmesin' şeklinde. Bunlar toplumun paradigması. Bu nedenle yenilikçilik konusunda Türkiye Avrupa'nın en gerisinde. Bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Teknolojinin bu kadar geniş olduğu Bingöl hiç uzak bir yerde değil. Kendinizi hiç küçümsemeyin. Bizler girişimci, sanayici olamayız demeyin. Başkalarının sorduğu soruları bizim de sormamızın zamanı geldi” şeklinde konuştu.
 F.Ü. Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. İbrahim Türkoğlu; E- Ticaret konusunda bilgiler verdi.
E – Ticareti; İnternet ortamında insanların belirli sistemler üzerinde gerçek veya sanal ürünleri para karşılığında satın alması işlemi olarak tanımlayan Türkoğlu,” Kısaca tanımlayacak olursak e-ticarete, ticaretin elektronik versiyonu diyebiliriz. Artık her şeyin E – Ticaret'i çıktı. E – Noter, E – Fatura, E-ticaret, E-devlet, E-İş gibi. E – Ticaret OECD ve IDC verilerine göre 10 trilyon Dolar hacmine ulaştı. Türkiye'de şuan 30 milyon internet kullanıcısı var” diye konuştu.
“Neden Elektronik Ticaret?” sorusunu yanıtlayan Türkoğlu, “E-Ticaret; birebir görüşme gerektirmez. Süreçleri otomatikleştirir. Saat farkı, bölge, iklim, yöre ile sınırlı değildir. 24 saat satış imkanı sunar” şeklinde özetledi.
Türkoğlu, E-Ticaret'in faydalarını ise şöyle sıraladı:
“Düşük pazarlama ve satış maliyetleri, düşük tasarım ve imalat maliyetleri, geniş pazarlara erişim kolaylığı, pazara eşit erişim hakkı, yeni pazarlara ulaşabilme.”
Elektronik ticaretin günümüzde yaygınlaşmasının sebebinin düşük maliyet olduğunun altını çizen Türkoğlu, E – Ticaret yapmanın en kısa yolunun web sitesi yapmak olduğunu belirtti.
Panel verilen kokteyl ile sona erdi.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın