KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Dursun: 'Haklı taleplerimize kulak tıkamayın'

Eğitim camiasının sorunlarına dikkat çekmek için Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Bingöl Şubesi, haklı taleplerine kulak verilmesi çağrısında bulundu. Şube Başkanı Dursun: 'Sözleşmeli öğretmen uygulaması kalkmalı, promosyonlar arttırılıp tüm eğitim çalışanlarına verilmeli ve meslek kanunu iptal edilip, sıvanla kariyer sisteminden vazgeçilmeli' dedi.

Dursun: `Haklı taleplerimize kulak tıkamayın`
14 EKİM 2022 CUMA 20:04
6
1717
3
AA aa

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali, banka promosyonlarının ödenmesi ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının sonlandırılması için Bingöl merkez Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Bingöl Şubesi, sorunlara dikkat çekip çözüm çağrısında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, eğitim çalışanlarının yeni eğitim öğretim yılına huzursuz ve mutsuz girdiklerini söyledi.

“Öncelikle tüm yetkililere ve karar vericilere sesleniyoruz; haklı taleplerimize kulak tıkamayın ve bizi dikkatle dinleyin” diyen Dursun, taleplerini şöyle özetledi;

“SINAVLA KARİYER DEĞİL, KIDEME DAYALI BİR SİSTEM OLMALI”

Hepimizin malumu olduğu gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat'ta kanunlaşarak yürürlüğe girmiş ve 12 Mayıs'ta yönetmeliğin ilanı ile birlikte birçok sorunu ortaya çıkaran bir süreç başlamıştır. Türk Eğitim Sen'in yıllardan beri karşı çıktığı “Sınavla Kariyer” uygulaması yeniden karşımıza çıkmış, tecrübelerimiz ve önerilerimiz maalesef göz ardı edilmiştir.      

Bizler TÜRK EĞİTİM SEN üyeleri olarak 2005 yılından beri Kariyer Basamaklarında düzenleme yapılmasını, kıdeme dayalı bir sistemin oluşturulmasını defalarca dile getirmiş bir sendikayız. Dün ne söylediysek bugün de aynı noktadayız ve sözümüzün arkasındayız.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi yönetmeliğin yayınlanmasından 13 gün sonra Danıştay'a dava açarak sınav başta olmak üzere bazı hükümlerin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istemiştir, bu da tavrımızın net göstergesidir.

Öğretmenlik Meslek kanunu diye sunulup, içerik itibariyle sınav yönergesinden öteye geçmeyen, iş olsun diye önümüze konulan bu yasa öğretmenler nazarında bir meslek kanunu olmaktan çok uzaktır.

Alanında ihtisas eğitimini tamamlayıp üniversiteden mezun olmuş, KPSS'de başarılı olmuş, mülakatı geçmiş, adaylık kaldırma sınavında yeterliliğini ispatlamış mesleğinde yılları geride bırakmış öğretmenlerimize, meslek hayatları boyunca bir kez dahi karşılaşmayacakları eğitimler dayatma ile verilmiştir…

70 alırsan maaşına 1000 TL zam yapılacak demek, öğretmenlerimizi incitmekten, onurlarını kırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Öğretmenlik mesleği, uzmanlık alanı olması münasebetiyle sınavla ölçülecek basit bir iş değildir.

Buradan tekrar hatırlatmak istiyoruz; öğretmenlik mesleği zaten ihtisas mesleğidir. Ezbere dayalı bir sınav ile kariyer basamakları belirlemenin bir faydası olmayacaktır. Bu kanun bu haliyle çalışma huzurunu ve iş barışını bozacak, öğretmenler arasında ayrışmaya yol açacaktır. Gelin hep birlikte kanunu yeniden düzenleyelim. Yoksa öğretmenler odasına nifak sokmuş, günden güne artan veli baskısına bir yenisini ekleyip öğretmenlerimizi velilerin tercihine sunmuş oluruz.

“TÜRK EĞİTİM SEN OLARAK TEKLİFİMİZ DE FİKRİMİZ DE 2005'TEN BERİ AYNIDIR”

 “Meslekte 10 yılını dolduran uzman öğretmen, 20 yılını dolduran başöğretmen olmalıdır” demiştik ve bu iş düzelene kadar da söylemeye devam edeceğiz.

2- Ülkemizde son dönemde gündemde olan promosyon konusunda Türk Eğitim Sen Genel Merkezimiz tarafından Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapılmış olup Ülke genelinde tüm eğitim çalışanlarını kapsayan bir anlaşma yapılması hususunda talebimiz iletilmiştir. Bunun sağlanması halinde en ücra yerde çalışan ile il merkezinde çalışanın aynı miktarı alması ile sorun giderilecektir. Maalesef bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığından herhangi bir adım gelmemiştir.

“TÜM BANKALARA TEKLİF VERİLSİN”

Bingöl Merkez İlçe için hali hazırda devam eden anlaşma 31 Aralık tarihi ile sona erecek olup yeni anlaşma yapılacaktır. Sürecin takipçisi olacağız. Aslında beklentimiz il genelinde eğitim çalışanlarının tamamını kapsayan bir anlaşma yapılmasıdır. Bu konuda ısrarcı olacağız.  Bunun mümkün olmaması durumunda ilimizde özellikle ilçelerimizde yaşanan sıkıntının giderilmesi için ilçelerden bankalara yapılan teklifte tüm bankaların promosyon ihalesine çağrılmasını öneriyoruz.

Geçen yıl İlçe Kaymakamları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Kığı ilçesinde 1300, Yedisu ilçesinde 700 TL ödendi. Bu yıl yazın Adaklı ilçemizde yapılan promosyon anlaşmasında eğitim çalışanlarına 1800 TL gibi bir rakam verilmiştir. Yayladere ilçesinde ise çalışanlarımız bugüne kadar hiçbir ücret almamıştır. Genç ilçesinde yine düşük bir promosyon anlaşması yapılmıştır. Bu ilçelerimizde yapılan promosyon anlaşmasının iptal edilerek yeniden ihaleye çıkılması konusunda yetkililerimizi göreve davet ediyoruz. Solhan ve Karlıova ilçelerimizde yeni yıl ile beraber yapılacak olan promosyon anlaşması için il merkezindeki tüm bankalara teklif verilmesini istiyoruz.

“BİZLER HER TÜRLÜ DESTEĞE VARIZ”

Günümüzde internet ağı gelişmiş olup hemen hemen herkes tarafından internet bankacılığı kullanılmaktadır. Dolayısı ile ilçede banka şubesinin olmaması herhangi bir engel teşkil etmeyecektir.

Eğitimden sorumlu Vali Yardımcımız, İlçe Kaymakamlarımız ve Milli Eğitim Müdürümüzün içinde olacağı bir çalışma grubu ile bu soruna ortak bir çözüm öneriyoruz. Bizler her türlü desteğe varız.

“TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA VERİLMELİ”

Eğitim bir bütündür ve bir ekip işidir. Tüm eğitim çalışanları bu ekibin vazgeçilmez bir parçasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm kurumlarda öğretmenlerimizin yanında farklı kadro ve unvanlarda tüm eğitim çalışanları eğitim öğretim süreçlerinin sorunsuz ve sıkıntısız geçmesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Durum böyle iken her yıl Eylül ayında verilen Eğitim Öğretim ödeneğinin en az 1 maaş tutarında olmasının yanı sıra, bunun tüm eğitim çalışanlarına verilmesi öncelikli taleplerimiz arasındadır.

Türk Eğitim Sen olarak Sözleşmeli çalışma modeline hep karşı çıktık. Bu konuda defalarca yargıya başvurduk, eylem yaptık. En son Nimet Çubukçu'nun Bakanlığı döneminde bütün sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirildi. Artık kadrolu öğretmen ataması yapılacak diye beklerken her alım tekrar sözleşmeli şeklinde gerçekleşti.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MODELİ SON BULMALI”

Hükümetin Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması ile ilgili bir çalışma yapacağı sözünü tekrar hatırlatıyoruz. Bu gerçekleştikten sonra bu modelden vazgeçilerek kadrolu atamalar ile öğretmen açığının kapatılmasını talep ediyoruz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96049)
17 Ekim 2022 Pazartesi 08:43
Ağzına yüreğine sağlık, Diğer sendikalar da çıkıp bunları söylemelidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96044)
16 Ekim 2022 Pazar 18:40
İyi ki sendikandan ayrıldım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96033)
14 Ekim 2022 Cuma 23:47
Sözde eylem yapacaktınız neymiş demek öyle siyasi iradeden habersiz atıp tutulmazmış değil mi öğretmen içine çıkacak yüzünüz yok be sizin neyin peşindesiniz
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi`nde kayıt süreci başladı
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın