KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Dünün popstarları bugün ne yapıyor

Popstar'ın konuşulan isimlerinin değişen hayatları bayram boyunca Kelebek'te olacak.İki yıl önce Popstar'la her gün haber olan Firdevs, Bayhan; Selçuk, Abidin, Elena, Eser ve Serkül bugün ne yapıyor? Yarışma onların hayatlarına ne kattı, ne götürdü?

Dünün popstarları bugün ne yapıyor
23 EKİM 2006 PAZARTESİ 01:30
0
1199
0
AA aa
Popstar yarışmacıları içinde e-ticaretle uğraşan da var, müzik şirketi kuran da, Arapça öğrenen de... Popstar ikincisi Firdevs, " Hayatın kurcalanacak, bütün kirli çamaşırların ortaya çıkacak deselerdi, bu günkü aklımla Popstar'a katılmazdım" dedi

Kendi albümümü kendim yapacağım

En çok ses getiren Popstar yarışmasını ikinci olarak tamamlayan Firdevs, "Albüm için 100 bin dolar isteyen prodüktörlere, zengin sevgili, abi desteği olmadan bu işin yapılacağını göstereceğim" diyor.

Firdevs Güneş, Popstar yarışmasının en konuşulan isimlerinden biriydi. Yarışmadan sonra, yeni bir hayata tedirginlik içinde başladığını anlatıyor: "Bana yabancı bir hayata başladım. Hiç bilmediğim bir ormanda silahsız, gerillaların ortasında kaldım. Elime kimse bir sopa bile vermedi. O ormandan çıktım ama ağır yaralıyım. Yaşamam gereken bir şeydi, yaşadım. Yarışma sırasında Antalya'da sel olmuştu ve evimi kaybetmiştim. Elimde bir valizle öylece kalakaldım İstanbul'da. O evin eşyalarını çok uzun zamanda, çok çalışarak almıştım. Benim için çok kıymetliydiler. Eşyalarımı kaybedince dünyamı kaybetmiş gibi oldum. Ürkek bir tavşan gibi ortada kaldım."

KAÇ SATTIM BİLMİYORUM
Firdevs, yarışmanın finalinde Abidin'le yarışıp ikinci olduğunda, İstanbul'da kalmaya karar verdi. "Tesadüf müdür bilmem baktığım bütün evler emekli askerlerin evleriydi. Kimse bana ev vermedi. Erkekler gelir, mankenler gelir, evde parti verirsin dediler. Kimseye düzgün yaşadığımı anlatamıyordum. En sonunda şimdiki ev sahibim beni yarışmadan görüp sevdiği için, kiralamayı düşünmedikleri bir evi verdi."

Firdevs, yarışmanın finalinde Abidin'le yarışıp ikinci olduğunda, İstanbul'da kalmaya karar verdi. "Tesadüf müdür bilmem baktığım bütün evler emekli askerlerin evleriydi. Kimse bana ev vermedi. Erkekler gelir, mankenler gelir, evde parti verirsin dediler. Kimseye düzgün yaşadığımı anlatamıyordum. En sonunda şimdiki ev sahibim beni yarışmadan görüp sevdiği için, kiralamayı düşünmedikleri bir evi verdi."
Evi tamamdı, peki bundan sonrası ne olacaktı? Yarışmadan sonra Popstar'ın toplu bir albümü çıkmıştı ama asıl soru, kendi albümünü yapıp yapamayacağıydı. "Toplu albüm yapılınca biraz rahatladık. Ama bir sürü yere davet ediliyorduk ve cebimizde beş kuruş yoktu. Bir an önce para kazanmam lazımdı. Kulüplerde şarkı söylemeye başladım. Popstar'daki arkadaşlarla birlikte gittiğimiz toplu konserlerden de biraz kazanıyorduk. 2005'te Firdevs ismindeki albümüm DMC'den çıktı ama satmadı. Kaç sattığını bilmiyorum, satsaydı söylerlerdi herhalde." 

KARARLIYIM
Yarışmada oy atanların, Firdevs'i yolda gördüklerinde en fazla tebessüm edip, küçük tatlı bir sohbet yapacağını düşünebilirsiniz. Ama Firdevs'in anlattıkları yaşarken onu, okurken de sizi şaşırtacak cinsten: "Bana oy vermiş, binlerce kişi vardı. Onlara minnet duyuyorum. Ama sırf oy attı diye, bana çok tuhaf davrananlar oldu. Yolda çevirip teşekkür etmemi istiyorlardı. Sürekli onlara karşı boynum eğik, minnet duymamı beklediler."

Yarışmada oy atanların, Firdevs'i yolda gördüklerinde en fazla tebessüm edip, küçük tatlı bir sohbet yapacağını düşünebilirsiniz. Ama Firdevs'in anlattıkları yaşarken onu, okurken de sizi şaşırtacak cinsten: "Bana oy vermiş, binlerce kişi vardı. Onlara minnet duyuyorum. Ama sırf oy attı diye, bana çok tuhaf davrananlar oldu. Yolda çevirip teşekkür etmemi istiyorlardı. Sürekli onlara karşı boynum eğik, minnet duymamı beklediler."Yarışma sırasında özel hayatı didik didik kurcalansa da, zor günler geçirip yıpransa da, Firdevs, Popstar'ın hayatının dönüm noktası olduğunu inkar etmiyor. "Hayatın kurcalanacak, bütün kirli çamaşırların ortaya çıkarılacak deselerdi, bugünkü aklımla katılmazdım. Yine de iyi ki olmuş, orada yarattığım fırsatları nasıl değerlendireceğime bakmalıyım şimdi."
Firdevs'in İstanbul'daki en iyi arkadaşı Abidin. Peki hálá sevgililer mi? İşte Firdevs'in cevabı: "Davetlere gidiyoruz, kimseyi tanımıyorum. Tek tanıdığım Abidin, onu görünce hemen yanına gidiyorum. Bana diyorlardı ki, hep yan yanasınız. Ne yapayım, sadece onu tanıyorum. Abidin çıktı, aşığım, dedi. Ben de şaşırdım. Sonra konuştuk, aşık olmadığını anladım."

Firdevs'in İstanbul'daki en iyi arkadaşı Abidin. Peki hálá sevgililer mi? İşte Firdevs'in cevabı: "Davetlere gidiyoruz, kimseyi tanımıyorum. Tek tanıdığım Abidin, onu görünce hemen yanına gidiyorum. Bana diyorlardı ki, hep yan yanasınız. Ne yapayım, sadece onu tanıyorum. Abidin çıktı, aşığım, dedi. Ben de şaşırdım. Sonra konuştuk, aşık olmadığını anladım."
Nereden teklif gelirse orada şarkı söylüyor. Albüm yapmak için, "Yüz bin doları cebine koy, gel" diyen prodüktörlere inat para biriktirmeye çalışıyor: "Zengin bir sevgili olmadan da, arkanda abilerin olmadan da, bu işin gönül işi olduğunu, her şeyin para olmadığını benden 100 bin dolar isteyen prodüktörlere göstereceğim. Ahdım var."

Firdevs, kaybedecek bir şeyi olmadığı için İstanbul'da kalmaya ve hayatını müzikten kazanmaya kararlı.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın