KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Dtp yeni başkanını seçti

Seçimde mevcut başkan Mehmet Emin Acar aday olmazken 365 delegeden büyük çoğunluğunun oyunu alan Avukat Ömer Faruk Ersöz parti il başkanlığına seçildi.

Dtp yeni başkanını seçti
07 MAYIS 2007 PAZARTESİ 09:29
0
1743
0
AA aa
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yapılan 1. olağanüstü kongresinde mevcut başkan aday olmazken, tek liste halinde yapılan seçim sonrası İl başkanlığı görevine Avukat Ömer Faruk Ersöz seçildi.
 Kültür Caddesi üzerinde bulunan Bingöl Kültür Sanat Merkezi toplantı salonunda yapılan 1. Olağan kongresinde tek liste ile girildi.  Seçimde mevcut başkan Mehmet Emin Acar aday olmazken 365 delegeden büyük çoğunluğunun oyunu alan Avukat Ömer Faruk Ersöz parti il başkanlığına seçildi. Türk Bayrağının asıldığı kongrede kısa bir konuşma yapan eski başkan Acar, DTP'nin koltuk sevdası taşımayan, kendini bu ülkenin sorunlarına adayan bir siyaset çizgisi taşıdığını belirterek,  "Genç arkadaşlarımızı da aramıza katarak hem siyasetimizi genleştirmeyi hem de sevgili genç arkadaşlarımızı daha etkin hale getirme idraki ve bilincini taşıyoruz" ifadelerini kullandı. Acar'dan sonra kendisini aday gösteren delegelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan yeni başkan Ersöz ise, "Bilindiği gibi hiçbir rantın, kirliliğin, darlığın adresi olmayan partimizi yeni yönetim olarak en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağımızı, istem ve arzularımızı dağa taşa değil de her vicdan sahibi yüreğe duyurma uğraşı içinde olacağımızı bütün samimiyetimizle belirtiyoruz" diye konuştu. Daha sonra 21 Mart 2007 Nevruz bayramında Bingöl'de yaptığı konuşmadan dolayı tutuklanarak cezaevine konulan  ve daha sonra serbest bırakılan Parti  Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Medeni Kırıcı ile diğer parti üyeleri birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçim sonrası Ersöz il başkanlığı görevine getirilirken, Ahmet Demirtaş, Yavuz Kıtay, Ali Yılmaz, Zeki Kaya, Meral Sav, Hüseyin Berdibek, Dilşah Özmen ve Suna Çaka il yönetim kurulunu oluşturdu. Disiplin kuruluna ise Hadin Bazencir, Fazilet tekin, Mahmut Bererikli, Türkan Kişi, Selma Kayaturan seçilirken,  genel merkez kuraltay delegeliğine ise Ömer Faruk Ersöz, Zeki Fırat, Remzi Sönmez, Emine Kaya, Bedri Anşin ve Saadet Koç'un getirlidiği bildirildi.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın