KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

DSİ Parkında çalışmalara start verildi

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın seçim vaatleri arasında yer alan DSİ Parkı'nda çalışmalara start verildi. 60 Bin metrekarelik park, doğal yapısı bozulmadan yeniden düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

DSİ Parkında çalışmalara start verildi
02 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 13:46
2
1446
3
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ihale süreci tamamlanarak yapımına başlanılan Devlet Su İşleri (DSİ) Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Yüklenici firmadan çalışmalara dair bilgi alan Başkan Arıkan, ihale kapsamında inşa edilecek müştemilat, kent mobilya grupları ile çocuk oyun alanlarını tek tek inceledi.

“Bingöl'e Nefes Aldıracak”

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Arıkan, uzun zamandır metruk halde bırakılan DSİ Parkı'nın 250 iş gününde tamamlanacağını söyledi.

2 Milyon 540 Bin TL yatırım tutarlı projedeki çalışmaların tamamlanmasıyla kentin 60 bin metrekarelik mesire alanına da kavuşacağını vurgulayan Başkan Arıkan, “Doğal yapısıyla muazzam bir görüntüye sahip parkımızı yeniden düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Sahip olduğu alan ve konumuyla ilimizin en büyük yeşil alan olma özelliğini taşıyan parkımız, hem vatandaşlarımıza nefes aldıracak hem de birçok sosyal etkinliğe ev sahipliği yapacak” dedi.

Tüm Müştemilatlar Yenilecek

Zamanla kullanılmaz hale gelen, yıkılan, yakılan, yıpranan tüm müştemilatların yeniden yapılacağını vurgulayan Başkan Arıkan, parkın yeni görüntüsü ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.

Toplam 47 kalem park imalatının yapılacağını belirten Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Parkımız; peyzaj düzenleme, idari bina, otopark alanı, bay-bayan mescit, emzirme odaları, bay-bayan WC'ler, oyun grupları, oturma grupları, açık spor alanları, dekoratif aydınlatma sistemleri, barbekü alanları ve yürüyüş yollarıyla muazzam bir alana dönüşecek. İlimizde yeşil bir projenin daha hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Parkımızın ilimize, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Duyarlılık Çağrısı

Vatandaşlara yeşil alanların korunması ve sahiplenilmesi noktasında çağrısını yenileyen Başkan Arıkan, “Yeşil alanların korunması noktasında bizlere olduğu gibi vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Her kesimin ortak kullanım alanı olan yeşil alanları bütünüyle korumak, gelecek kuşaklara yeşil bir dünya bırakmak için elbirliğiyle doğamıza ve içerisinde yaşam bulan canlılara sahip çıkmalıyız. Tüm vatandaşlarımızdan beklentim şudur; yeşil alan ve parklara verilen tahribatlar karşısında sessiz kalmayın. Park ve yeşil alanlara zarar veren kişi ya da kişileri gördüğünüz güvenlik güçlerimize haber verelim. Çocuklarımızın mutluluğuna, oyun alanlarına ve doğamıza hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85142)
03 Eylül 2021 Cuma 09:13
Sen önce Kent parktan haber ver
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85133)
02 Eylül 2021 Perşembe 18:12
Yaw Allah aşkına kaç kere yapıldı orası. Yapıyoruz sahipsiz ilgisiz bırakıyoruz ne anladınız Allah aşkına bide milletimiz duyarlı ne d
Kadar temiz ya. İpini koparan orda çöp yuvası çevre kirliliği hat safhaya çıkıyor. Millet gidecek yer bulamıyor yer. Bence ihaleye verilecek çöp atana ceza yazılacak kışın bile sahipsiz bırakılmayacak. Ama nerdee
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85132)
02 Eylül 2021 Perşembe 17:30
Başkanım kültür mahalesi erkek yurdunun karşısındaki park istiyoruz
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın