KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Dörtyol parkı'nın tahrip edilmesine karşıyız

Dörtyol Parkı yerine Bingöl Alışveriş Merkezi'nin yapılmasına tepki gösteren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belediye Meclis Üyeleri, Dörtyol Parkı'nın tahrip edilmesine karış olduklarını söylediler.

Dörtyol parkı`nın tahrip edilmesine karşıyız
06 MAYIS 2010 PERŞEMBE 08:41
0
1785
0
AA aa
Dörtyol Parkı yerine Bingöl Alışveriş Merkezi yapılacağını açıklaması sonrası tepkiler giderek artıyor. Bir tepki de BDP meclis üyelerinden geldi.
Dün parti binasında basın açıklaması yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Meclisi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin sayı çoğunluğunu kullanarak ilin yararına olmayan kararlar aldıklarını vurguladılar.
BDP Meclis Üyesi Faruk Anşin'in okuduğu basın açıklamasında Belediye Meclis Üyeleri belediye faaliyetlerinin ne durumda olduğunu Bingöl'le ilgili hangi kararlar alındığını vatandaşlarla paylaşmak istediklerini söylediler.
Alınan kararların birçoğuna karşı çıkmalarına rağmen AK Parti'nin sayı üstünlüğünü kullanarak bu maddeleri geçirdiğini belirten BDP Meclis Üyesi Faruk Anşin, “Şehrimizin merkezinde bulunan halkımızın adeta nefes alıp verdiği tarihi bir yer olan içinde asırlık ağaçların bulunduğu Dörtyol Parkı'yla ilgili daha öncede basında yer almıştı. Şehrin göbeğinde bulunan bu yeşil alanın tahrip edilerek yerine bir iş merkezi kurma düşüncesi bizce asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bingöl Belediyesi'nin şehrin büyüyüp gelişmesi için başka alanlar açıp şehrimizin gelişmesine imkân vermek yerine işin kolayına kaçıp şehir merkezinde bulunan halkımızın adeta akciğerleri olan tarihi özelliğe sahip Dörtyol Parkı'nı iş merkezi yapmayı tercih etmiştir. Bu kararın altında imzası bulunan belediye başkanı ve AKP'li belediye encümenleri halkımız ve tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir. Bu yeşil alanın tahrip edilmemesi için biz BDP Belediye Meclis üyeleri olarak halkımız ve çevreye duyarlı STÖ'lerle Dörtyol Parkı'nın tarihi ve doğal dokusunun korunması için her türlü mücadele vermeyi halkımızla paylaşıyoruz. Biz bu kararın durdurulması için gerekirse idare mahkemesine de başvurarak iptalini isteyeceğimizi tüm halkımız ve kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.
Anşin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bingöllün su ihtiyacının giderilmesi için daha önce Devecik Köyü (Kürük)'nde bulunan suyun Bingöl belediyesi tarafında ihalesi yapılarak getirilmiştir. Suyun getirildiği güzergâhta bulunan birçok köye daha önce geçici olarak su verilmişti. Bunun üzerine Bingöl de birçok alanda su sıkıntısı yaşanması üzerine geçici olarak köylere verilen sular tekrardan şehir şebekesine aktarılmıştır. Bizler çok iyi biliyoruz ki halada Bingöllün birçok yerinde su sıkıntısının olduğu biliniyor.  Buna rağmen son günlerde Muş yolu güzergâhında bulunan Kardeşler köyüne şehir şebekesinden su verilmek istenilmektedir. Biz bu mantığı asla kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Takdirini de halkımıza bırakıyoruz.”

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın