KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Domuz gribi can aldı!

Onlarca kişinin domuz gribine yakalandığı belirtilen Bingöl’de, 3 kişinin domuz gribi olduğu kesinleşti. Öte yandan tedavi altına alınan hastalardan 48 yaşındaki bir kadın ise dün hayatını kaybetti. H1N1 virüsünün 5 kişiye daha bulaştığı iddiaları kamuoyunda çalkalanırken, sağlık kuruluşlarının açıklama yapmaması endişeleri arttırıyor.

Domuz gribi can aldı!
14 OCAK 2016 PERŞEMBE 20:38
0
2838
0
AA aa

 Ülke genelinde görülen H1N1 (domuz gribi) virüsü Bingöl'e de uzandı. Bingöl Devlet Hastanesi ile Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvuran 14 hastadan alınan kan nülülerinden Erzurum'da yapılan tahlillerin ardından negatif çıktı. Hastalar, her hangi bir olumsuzluk olmadığı anlaşılması üzerine taburcu edildi.

DOMUZ GRİBİ CAN ALDI

Geçtiğimiz günlerde gribal hastalıktan dolayı Bingöl Devlet Hastanesine başvuran M. K. (48), burada yapılan tetkiklerin ardından tedavi altına alındı. Müşahede altına alınan M.K'dan alınan kan örnekleri Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gönderildi.

Anestezi yoğun bakım ünitesinde 2 gün müşahede altında kalan M.K, kan örnekleri sonucu belirlenmeden hayatını kaybetti. Erzurum Halk Sağlığı laboratuvarında yapılan incelemenin ardından M.K'in H1N1 virüsü taşıdığı belirlendi.

HALK ENDİŞELİ

Önceki gün Genç İlçesi'nde hastaneye başvuran hastaların üçünden alınan kan örneklerinin “pozitif” çıktığı ve domuz gribine yakalandıkları kesinleşti. Akabinde M.K.'nın bu vakadan ötürü hayatını kaybetmesi, halk arasında endişeye neden oldu!

Bilgi kirliliğinin kol gezdiği kentte, resmi ağızlardan yapılmayan açıklamalar, halkı paranoyak etti. Resmi kurumların, ‘Sağlık Bakanlığı bilgi vermeye izin vermiyor' açıklamaları bilgi kirliğine neden olurken, ölümlerin artmasından endişe duyuluyor.

‘Genç ilçesinde 3 kişi domuz gribi virüsü kaptı', ‘Karlıova'da domuz gribi teşhisi konulan hastalar diğer hastalarla aynı odada kalıyor' iddiaları kamuoyunu endişelere sevk ederken, resmi ağızlar tarafından yapılmayan açıklamalar tepkilere neden oluyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI: “463 KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ”

Ülke genelinde görülen virüse yönelik geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi gören 2 bin 905 hastadan 463'ünde virüs tespit edildiğini belirtti.

Açıklamada, “Grip hastalığı bu kış sezonunda aralık ayının sonundan itibaren görülmeye başlanmıştır. Takip çalışmalarında bu sezonda 2 bin 905 solunum semptomu olan hastadan alınan örneklerden bin 261'inde bir solunum yolu virüsü tespit edilmiştir. Bunlardan 595'inde Rhino, RSV gibi diğer solunum yolu virüsleri, 463'ünde İnfluenza A H1N1, 134'ünde İnfluenza A H3N2 ve 38'inde İnfluenza B virüsü bulunmuştur. Dolayısıyla bugüne kadar incelenen virüs kaynaklı solunum yolu hastalıklarının yaklaşık yüzde 16'sının İnfluenza A H1N1, yüzde 24'ünün diğer solunum yolu virüsleri kaynaklı olduğu görülmektedir. Yapılan genetik analizlerde İnfluenza A H1N1 virüsünün daha önceki sezonlarda dolaşımda var olan virüsler ile aynı olduğu, mevcut aşının ve ilacın virüse karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. Ülke genelinde antiviral ilaç ve aşıya erişimde herhangi bir sıkıntı yoktur. Mevcut verilerin geçtiğimiz yıllardaki grip sezonu verileri ile karşılaştırılması yapıldığında farklı bir durum olmadığı, gribin olağan seyri içerisinde olduğu tespit edilmiştir. İnfluenza her yaşta görülebilir. Özellikle risk gruplarındaki kişilerde hastalık daha ağır seyredebilmekte, hatta ölümlere neden olabilmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın